Σελίδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΟΝΙΟ

PUBLISHED ΜΑΡΤΙΟΥ 28, 2016 BY SOFIAATHANASIADOU

parents-thumb-large
Γράφει η Μαρία Πατσιλίβα

Το να έχεις παιδί δεν σε κάνει απαραίτητα γονιό.
Η φυσική διαδικασία της γονιμοποίησης και της γέννας δεν σημαίνουν αυτόματα ότι ως γεννήτορας κατέχεις και γονεϊκή ταυτότητα. Η ιδιότητα του γονιού ταυτίζεται με την απόλυτη αίσθηση ευθύνης, απένατι στο νεόφερτο πλάσμα και τον εαυτό σου.
Γονιός γίνεσαι με το χρόνο που θα αφαιρέσεις από τον προσωπικό σου χρόνο και με το χρόνο που θα εφεύρεις, προκειμένου να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου άλλη μια ζωή.
Γονιός γίνεσαι με την υπομονή που θα χρειαστείς για να πάρεις από το χεράκι έναν καινούριο άνθρωπο και να του μάθεις, με πολλές επαναλήψεις, αυτά που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε έναν ψυχικά, σωματικά και πνευματικά υγιή ενήλικο.
Γονιός γίνεσαι με την αγάπη άνευ όρωνπου σημαίνει ότι είσαι μια απέραντη και μόνιμη αγκαλιά, χωρίς εγωιστικές προσδοκίες, που αποδέχεσαι πλήρως αυτό που το παιδί σου είναι ή και δεν είναι.
Γονιός γίνεσαι με την ενδοσκόπηση που καθημερινά σε ωθεί το παιδί σου να κάνεις, που οφείλεις διαρκώς να θυμάσαι πώς ένιωθες  όταν ήσουν παιδί. Και  όταν δεν ξεχνάς πως, μέσα από τα μάτια που κοιτούσες κάποτε, συνεχίζεις να κοιτάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου