Σελίδες

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

12 λόγοι για τους οποίους οι εκπαιδευτικοί έχουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 7, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση

12 λόγοι για τους οποίους οι εκπαιδευτικοί έχουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.
Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo.
Γνωρίζουμε ότι η διδασκαλία μπορεί να είναι η σκληρότερη δουλειά στον κόσμο (και μην μας πείτε για τις καλοκαιρινές διακοπές), αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Εδώ είναι 12 λόγοι για τους οποίους ισχύει κάτι τέτοιο.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon3Κάθε μέρα φέρνει μια νέα πρόκληση. Εντάξει, πράγματι μερικές φορές η πρόκληση περιλαμβάνει και πράγματα όπως «πιθανές ψείρες στο κεφάλι» ή «επιδημία γαστρεντερίτιδας», αλλά τουλάχιστον τα πράγματα είναι πάντα ενδιαφέροντα.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon4Έχετε κάθε μέρα ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Και ναι, το να μιλάς σε μια τάξη από πρωτάκια για τους δεινόσαυρους είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να μιλάς σε ένα δωμάτιο γεμάτο ενήλικες για την πολιτική.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon5Μπορείτε να πείσετε την ομάδα σας να κάνει (σχεδόν) τα πάντα με την υπόσχεση να τους δώσετε ένα χρυσό αστέρι. Εντάξει, στην πράξη το χρυσό αστέρι πάει μαζί με έναν καλό βαθμό, αλλά ακόμα κι έτσι η ουσία δεν αλλάζει.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon6Κανείς δεν σκέφτεται ότι είστε εγωιστής όταν προσέχετε τα βιβλία σας μην πάθουν οτιδήποτε. Αλλά πραγματικά, δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε τόσο πολύ όταν γνωρίζετε ότι τα παιδιά θα σας τα φέρουν πίσω την ημέρα που τους γράψατε στην κάρτα βιβλίου.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon7Σχεδόν ο καθένας στη δουλειά σκέφτεται ότι είστε ξεκαρδιστικά αστεία. Πίστεψέ μας, γελούν μαζί σας όχι με σας!
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon8Κανείς δεν θα θυμώσει μαζί σας αν ο χώρος εργασίας σας είναι ένα χάος.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon9Εάν κατά λάθος φορέσετε το «τρελό το πρόσωπό σας» από θυμό, έχετε την ευχέρεια να το βγάλετε αμέσως στα πλαίσια «καλής διαχείριση της τάξης».
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon10Ποτέ, ποτέ δεν έχετε να παρακολουθήσετε το ρολόι. Έχετε 25 μαθητές για να το κάνουν αυτό για σας.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon11Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αυτό που συνήθως λέμε «ό,τι και να φορέσεις λάμπεις», που σημαίνει ότι ακόμη κι αν φορέσετε μια ελαφρώς ξεπερασμένη ή ελαφρώς βρώμικη ενδυμασία θα θεωρηθεί ότι είναι απλώς μέρος της δασκαλίσιμης γοητεία σας.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon12Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, θα είστε πάντα σε θέση να βρείτε τουλάχιστον 20 ανθρώπους που γνωρίζουν την απάντηση.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon13Κανείς δεν θα σας κοιτάξει σαν να είστε τρελός αν εισηγηθείτε να τα τινάξετε όλα στον αέρα.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon14Αν κάποιος σας ρωτήσει τι κάνετε για να ζήσετε, μπορείτε ειλικρινά (και με υπερηφάνεια) να του πείτε: Κάνω τη διαφορά. Κάθε μέρα.
12-logoi-poy-oi-ekpaideftikoi-exoyn-thn-kaliteri-doyleia-icon2
Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 12 Reasons Teachers Have the Best Job in the World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου