Σελίδες

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η ανεκτίμητη αξία της γυναικείας φιλίας

708017
Της Βίκυς Δρίτσα
Υπάρχει γυναικεία φιλία; Και όμως υπάρχει!
Ο μύθος λέει πως αν έχεις μια κολλητή είναι συνήθως από το νηπιαγωγείο, σχολείο,  πανεπιστήμιο άντε το πολύ  από το φοιτητικό κάμπινγκ στο Ποσείδι όταν μαζί στήνατε την πρώτη σας σκηνή-ανεπιτυχώς.
Μαζί χαράξατε BFF στο παγκάκι στην παραλία και ντυνόσασταν ασορτί όπου και αν πηγαίνατε.
Μιλάτε ακόμη και σήμερα κάθε μέρα και μάλιστα πολλές φορές μέσα στην μέρα.
Είστε φίλες και απλά ταιριάζετε και στα 13 και στα 23 και στα 33 εεεε όχι!
Αυτά δεν γίνονται…
Δεν είναι ακριβώς έτσι!
Φιλίες μπορεί να έχεις κρατήσει από την παιδική ηλικία , το  σχολείο, το πανεπιστήμιο άλλα οι αληθινές φιλίες είναι αυτές με τις οποίες συμπορεύεσαι , συνδιαλέγεσαι ψυχικά και πνευματικά, σου αφήνουν χώρο για να μεγαλώσεις και κυρίως απολαμβάνουν μαζί σου το ταξίδι της ζωής ότι κι αν σου φέρει αυτό μπροστά σου.
Οι ανατροπές είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι αλλαγές επίσης,  ίσως με ανθρώπους να χάνεσαι να μην βρίσκεσαι συχνά αλλά όταν τα καταφέρνεις είναι σαν να είσαι πάλι διακοπές.
Και με τις φίλες σου είναι πάντα καλοκαίρι γιατί φεύγεις πάντα πιο ελαφριά μετά από κάθε συνάντηση…Έχεις την τύχη να έχεις φίλες στην ζωή σου;
Ξέρεις τι εννοώ.
Μπορεί να τις συναντήσεις αργότερα στην ζωή σου να χαθείτε για λίγο να ξανασυναντηθείτε να υπάρχει αμηχανία- για δέκα λεπτά – αλλά μετά μπορεί να φύγεις για έναν καφέ και γυρνάς πρωί σπίτι περπατώντας στις μύτες να μην ξυπνήσεις την οικογένεια, κατάκοπη αλλά αναζωογονημένη!
Μύθος νούμερο δύο : Δεν υπάρχει γυναικεία φιλία γιατί οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές!
Απ όλα έχει ο μπαξές!
Και ανταγωνιστικές και ζηλιάρες και ανασφαλείς και φίλες που τρέφονται μόνο με junk food και η μέση παραμένει 60 εκ…
Τι να κάνεις;
Θα απογοητευτείς κάνα δυο φορές -πέντε έξι- Θα εμπιστευτείς λάθος κορίτσια -έτσι είναι αυτά, τα παθαίνεις μικρός- και μετά θα κάνεις λογαριασμό!
Θα δυναμώσεις κι εσύ, θα πονέσεις λίγο και θα πεις “Μα είναι δυνατόν”;
Όλα είναι δυνατά!
Όλα είναι πιθανά!
Και κάπου κει θα επιλέξεις τι θα  βάλεις στην βαλίτσα.
Το ταξίδι είναι μακρύ και δύσκολο οπότε να πακετάρεις ελαφριά που έλεγε και η αγαπημένη Audrey Hepburn   “Go Lightly”
Και όταν επιλέξεις και αρχίσει το ταξίδι προς την ενηλικίωση της φιλίας σας γιατί άλλο δέκα χρόνια φίλες άλλο 20 άλλο 40 με σύνταξη-μας εύχομαι-  στα λουτρά Αιδηψού με εγγόνια και ντουλάπες ολόκληρες αναμνήσεις και εμπειρίες, θέλει και δουλίτσα για να συντηρηθεί μια φιλία τόσους αιώνες!!
Θέλει χρόνο ενέργεια και λίγα γλυκά λόγια ενθάρρυνσης! Δεν είναι ανάγκη να σώσεις τις φίλες σου ούτε εσύ περιμένεις να βρει λύση η φίλη σου σε ότι σε απασχολεί! Τις λύσεις ο καθένας τις βρίσκει μόνος του τελικά αλλά είναι υπέροχο να ξέρεις ότι  έχεις κάποια -αν είσαι τυχερή και παραπάνω -να σε ακούσουν, να σχολιάσουν και κυρίως να γελάσουν πολύ μαζί σου ! Για όλα , για τα χαζά,  για τα καθημερινά, για τα διλήμματα της ζωής  για τις αδυναμίες σας για τις τραγωδίες σας για την δύναμη σας!
Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες είναι πολύπλοκες. 
Δεν είναι  και οι φιλίες τους έτσι!
Και η αλήθεια είναι πως τις φιλίες σου τις αληθινές είπαμε, τις αδερφικές τις εκτιμάς και τις καταλαβαίνεις όσο μεγαλώνεις.
Τις εκτιμάς και τις προσέχεις λίγο  παραπάνω !
Μην χάνεσαι με τις φίλες σου και μην ξεχνάς πως για να έχεις υπέροχες φίλες πρέπει να γίνεις εσύ πρώτα μία!  Στείλε ένα μήνυμα στην φίλη σου “Φύγαμε για   βόλτα στην παραλία”;
Κάνε και καμιά έκπληξη πού και πού!
Είπαμε θα την χρειαστείς στα 70!!
Με ποια θα κάνεις εκδρομή στα Ιεροσόλυμα νομίζεις;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου