Σελίδες

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αν σε θέλει, φαίνεται


Όταν κάποιος σε θέλει φαίνεται. Ελπίζω να το έχεις ζήσει. Μιλάμε για το αναπόφευκτο χαμόγελο που σου φέρνει αυτό το μήνυμα που σου έστειλε στα πέντε λεπτά αφότου χωριστήκατε και σου λέει πόσο όμορφα πέρασε ή  το πόσο γουστάρει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δε σε κάνει να διαμορφώσεις εξ’ ολοκλήρου άποψη για το φλερτ που μόλις ξεκίνησε, αλλά σου δίνει το έναυσμα να ελπίζεις για το κάτι παραπάνω, που δεν είχαν όλες οι προηγούμενες ιστορίες.

Ας μιλήσουμε για αυτές τις ιστορίες. Για αυτές, που σπατάλησες άσκοπα τόσο χρόνο σε ερωτήματα τύπου «μήπως είναι σε δύσκολη φάση και πρέπει να κάνω υπομονή ωσότου βγει από αυτήν;» ή «μήπως τόσα έμαθε να δίνει;».
Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο, επίπονο, αλλά λυτρωτικό όχι. Θα ήθελες να υπάρχουν εναλλακτικές, γιατί εσένα αυτός ο άνθρωπος κάτι σου έκανε, κάπως σου άρεσε, κάπως σκέφτηκες τον εαυτό σου μαζί του.
Αλλά συγνώμη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι αυτό που θα σου ακουστεί χιλιοκλισέ, αλλά όταν ένας άνθρωπος θέλει να είναι μαζί σου, όταν του κάνεις αυτό το επίσης πολλάκις ειπωμένο κλικ, θα είναι, και θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για το επιτύχει.
Οι εγωισμοί και τα προβλήματα έκφρασης συναισθημάτων είναι τεράστιες μπούρδες της εποχής. Κι όσο πιο έγκαιρα το καταλάβεις, τόσο καλύτερα για εσένα. Δεν είναι μπερδεμένος, αγάπη μου, απλά δεν σε γουστάρει αρκετά. Δέξου το, προχώρα και σταμάτα να προσπαθείς να εξηγήσεις λογικά το παράλογο. Δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να πει όχι στον καφέ με τις φίλες της, απλά βαριόταν να τον πιει μαζί σου. Τόσο απλά, τόσο αποκωδικοποιημένα κι όμορφα.
Σκέψου τον εαυτό σου στην αντίστοιχη περίπτωση. Έχεις κανονισμένο καφέ, ποτό ή απλά είχες στο μυαλό σου το να κάτσεις σπίτι και να δεις τηλεόραση με τις ώρες γιατί είσαι πνιγμένος στις υποχρεώσεις και θες μια μέρα για τον εαυτό σου. Ε, αν σε πάρει τηλέφωνο ο έρωτας, καλώς ή κακώς, θα τα παρατήσεις όλα, θα επινοήσεις του κόσμου τις δικαιολογίες και θα πας να τον βρεις. Αν από την άλλη, σε πάρει το χλιαρό φλερτ, δε θα αποχωριστείς την πυτζάμα σου. Γιατί δεν καίγεσαι και πολύ για να βγεις από τη ρουτίνα σου.
Όσο απλουστευμένα και καθόλου συναισθηματικά μπλεγμένα είναι τα πράγματα για εσένα, έτσι ακριβώς είναι και για το wanna be έτερον ήμισυ. Μπορεί εσύ να είδες αυτό το κάτι, μπορεί να σου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και να ‘χασες τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου, αλλά ξεκόλλα, τα συναισθήματα είναι σπανίως αμφίδρομα κι αυτό είναι το νόημα τους.
Αν ήταν να βρίσκουμε τον έρωτα εύκολα κι αβίαστα όπως βρίσκουμε καινούριο μπλουζάκι για να βάλουμε το Σαββατόβραδο ή παρέα για να παίξουμε pro, ε, δεν θα ’χαν γραφτεί τόσες ιστορίες, ούτε τα στατιστικά του pillow θα ήταν στο Θεό. Θα αφιερώναμε μια ώρα από το χρόνο μας και το ανάλογο ποσό του budget μας και όλα καλά κι όλα ανθηρά. 
Κάπου εδώ, λοιπόν, ξεκόλλα και προχώρα. Αν ήταν αυτός ο έρωτας για εσένα, θα κοιμόσασταν αγκαλιά, δε θα περίμενες για ένα μήνυμα στις τρεις το ξημέρωμα μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Δεν είναι απαισιόδοξο, ρεαλιστικό είναι και σου εξοικονομεί χρόνο και φαιά ουσία. Για πέταμα τα ‘χεις;


Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνας Νικοπούλου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου