Σελίδες

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Οι συνήθειες των πολύ ελκυστικών ανθρώπων που τους κάνουν ξεχωριστούς


Ο νόμος της έλξης είναι ο εξής: Δεν προσελκύετε αυτό που θέλετε. Προσελκύετε αυτό που είστε. – Δρ. Γουέιν Ντάιερ

Είναι συνηθισμένο να δίνουμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα, όπως η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ και υπάρχει λόγος για αυτό. Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους άλλους, όταν πρόκειται να τους βάλουμε στην ζωή μας.

Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να καθορίσουμε τι κάνει κάποιον ελκυστικό. Οι περισσότεροι “απλά ξέρουμε.” Άλλοι το λένε ένστικτο και άλλοι διαίσθηση, αλλά ξέρουμε πότε το αισθανόμαστε. Η έλξη είναι ένα σύνθετο και και ευρύ πράγμα. Μπορεί να είναι προσωπική ή πλατωνική. Σωματική ή συναισθηματική. Ορθολογική ή συναισθηματική.

Μερικοί από εμάς ελκυόμαστε από ανθρώπους που στο τέλος μας πληγώνουν. Κάποιοι άλλοι ελκυόμαστε από ανθρώπους που μιμούνται τις αξίες, τις φιλοδοξίες και τον σκοπό μας.

Εκτός από τις ατομικιστικές τάσεις, υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που τείνουν να προσελκύουν τους ανθρώπους παρά να τους απωθούν. Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν, ότι περνώντας την ώρα τους με έναν άνθρωπο αρνητικό και απαισιόδοξο θα ήταν δύσκολο. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απωθητικές.

Από την άλλη μεριά, εκτιμάμε τους ανθρώπους που δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για την ζωή μας και είναι θετικοί και αισιόδοξοι.

Δείτε παρακάτω 7 συνήθειες των εξαιρετικά ελκυστικών ανθρώπων:

1. Αίσθηση του χιούμορ

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, που δοκιμάζουν τις αντοχές ακόμα και των πιο δυνατών. Οπότε, η ικανότητα να γελάμε και να χαλαρώνουμε μια στο τόσο είναι πολύ σημαντική. Αυτό το γέλιο μπορεί να κατευθύνεται στον εαυτό μας ή τους άλλους, αρκεί να είναι καλοπροαίρετο. Και φυσικά, μια καλή αίσθηση του χιούμορ είναι πολύ ελκυστική. Γιατί ποιος θέλει να είναι γύρω από στρυφνούς ανθρώπους συνέχεια;

2. Πάθος για την ζωή

Οι περισσότεροι από εμάς εκτιμάμε το πάθος που δείχνουν άλλοι άνθρωποι, γιατί υποδηλώνει ενθουσιασμό και σκοπό. Το να πούμε, ότι η ζωή δεν είναι τίποτα χωρίς πάθος δεν είναι υπερβολή- όλοι χρειαζόμαστε ένα σκοπό ζωής ή ακόμα και κάτι για να αγωνιστούμε.

Το πάθος είναι ελκυστικό, γιατί είναι ανιδιοτελές. Μπορούμε να οδηγήσουμε την ασάφεια της ζωής, όταν πιστεύουμε σε έναν σκοπό.

3. Ικανότητες στις λήψεις αποφάσεων

Η αποφασιστικότητα είναι ελκυστική, γιατί δείχνει μια αίσθηση προσανατολισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πιο ελκυστικό σε έναν υποψήφιο ερωτικό σύντροφο, καθώς η λήψη μιας δύσκολης απόφασης είναι αυτό που εκτιμάμε. Η βιασύνη από την άλλη δεν είναι ελκυστική. Η ορθολογιστική αποφασιστικότητα είναι ελκυστική και πολύ σπάνια.

4. Ευγένεια απέναντι στους άλλους και τον εαυτό τους

Προσπαθούμε να είμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι ευγενικοί απέναντι στους άλλους. Για πολλούς δεν είναι μόνο ελκυστικό, αλλά απαραίτητο. Αυτό σημαίνει, ότι είμαστε εξίσου ευγενικοί και σε φίλους και σε αγνώστους. Η επίδειξη συμπόνιας και τυχαίων πράξεων καλοσύνης και ευγένειας είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό άνθρωπο.

5. Ανοιχτό μυαλό

Η στενομυαλιά είναι σημάδι άγνοιας- κάτι που οι περισσότεροι από εμάς απεχθανόμαστε. Γιατί πολλοί πιστεύουν, ότι η πολιτική και η θρησκεία μας αποστραγγίζουν συναισθηματικά; Ένας από τους λόγους είναι ο διαχωρισμός που προκαλεί ανάμεσα στους ανθρώπους. Ένα ανοιχτό μυαλό μπορεί να επιλύσει πολλά από αυτά τα προβλήματα, γιατί είναι πιο πρόθυμοι να ερευνήσουν την ευρύτερη έννοια της κοινωνίας.

6. Αυτοπεποίθηση

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην πράξη. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από εμάς, έχουμε ανασφάλειες, αλλά κάποιοι μπορούν να επικεντρωθούν στα χαρακτηριστικά που τους κάνουν καλούς ανθρώπους. Επιπλέον, θέλουμε να είμαστε γύρω από ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση, γιατί μπορούν να κάνουν ακόμα και τους πιο ανασφαλείς να νιώσουν πιο άνετα.

7. Αποδοχή των άλλων

Πολλά από τα σημερινά προβλήματα μπορούν να αποδοθούν σε ένα πράγμα: την αδυναμία να αποδεχθούμε τους ανθρώπους για αυτό που είναι. Πόσες διαμάχες συμβαίνουν αυτή την στιγμή εξαιτίας της απροθυμίας κάποιων ομάδων να δεχτούν την διαφορετικότητα άλλων; Όταν κάποιος αποδέχεται τους άλλους για αυτό που είναι είναι περισσότερο πιθανό να δείξει αγάπη.

[tιlestwra]

http://www.awakengr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου