Σελίδες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Mπες με φόρα στα 40 και απόλαυσέ το

scooter-1236345_960_720
Όταν φτάνεις εκεί κοντά στα 40, είναι η κατάλληλη στιγμή να κοιτάξεις πίσω σου και να δεις την διαδρομή που διένησες για να φτάσεις στο σήμερα. Στα 20, είναι η δεκαετία που με τα νιάτα και την ακούραστη διάθεση, ανακαλύπτεις τον κόσμο γύρω σου! Είναι η στιγμή να διασκεδάσεις και να απολαύσεις χωρίς δεσμεύσεις όσα έχει να σου προσφέρει η ζωή.
Στην δεκαετία των 30, η ζωή αρχίζει να σχηματίζεται. Να παίρνει μορφή και σχήμα. Αρχίζεις να πατάς πιο σταθερά στα πόδια σου και να γίνεσαι ο άνθρωπος που θες. Τοποθετείσαι στον χώρο, στην δουλειά, στην κοινωνία, στην ζωή. Αποκτάς υπόσταση και ρόλους καινούριους που κάπου παρακάτω θα σου καθορίσουν την ζωή.
Στα 40 πια, ξέρεις να αγαπάς. Πρώτα τον εαυτό σου και μετά όλους τους άλλους. Ξέρεις τι θα ήθελες να έχεις κάνει διαφορετικά αλλά παίζεις το παιχνίδι με τις συνθήκες που έχει η ζωή σου. Αλλάζουν οι υποχρεώσεις, οι δεσμεύσεις.
Και το σίγουρο είναι πως όσο πιο καλά ετοιμάσεις την ζωή σου στα 30, τόσο περισσότερο θα την απολαύσεις στα 40!
1. Σταμάτα να ανησυχείς για το αν η ζωή σου εξελίχθηκε όπως την ήθελες.
Μέσα στην ανεμελιά της νιότης, θεωρούμε πως μέχρι τα 30 μας, θα τα έχουμε τακτοποιήσει όλα! Ότι θα έχουμε την τέλεια καριέρα, τον ιδανικό γάμο, ένα μωρό και ότι συνεπάγεται με το “όνειρο” αυτό. Όμως η ζωή δεν έρχεται ούτε με οδηγίες χρήσεως αφ’ενός και αφ’ετέρου δεν εξελίσσεται πάντα όπως την θες. Οι κοινωνικές νόρμες σε πιέζουν να έχεις μια “τακτοποιημένη” και “τυποποιημένη” ζωή στα 30, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν δεν έχεις την τέλεια καριέρα, δικό σου σπίτι, σύζυγο και παιδιά, ζεις σε μια αποτυχία!!
Όσο ανησυχείς για εκείνα που δεν έχεις κάνει ακόμα, η ζωή, προχωράει και δεν σε περιμένει!!
2. Δούλεψε λιγότερο!
Η δεκαετία των 30 είναι εκείνη στην οποία εστιάζουμε στην καριέρα. Και καριέρα σημαίνει ή νομίζουμε πως σημαίνει και μια ευτυχισμένη, πετυχημένη και χαρούμενη ζωή. Στην πραγματικότητα, ευτυχισμένη και χαρούμενη θα γίνει όταν βάλεις όρια στις ώρες που δουλεύεις και αρχίσεις να γίνεσαι δημιουργικός στην ζωή σου! Σημασία θα έχει πάντα ο τρόπος που ζεις την ζωή κι όχι ο τρόπος που βγάζεις χρήματα από την ζωή!
3. Άρπαξε τις ευκαιρίες 
Είναι η ηλικία των αποφάσεων. Είναι η στιγμή που στέκεσαι σε σταυροδρόμια και επιλέγεις κατευθύνσεις. Η ζωή κρύβει ευκαιρίες κι εσύ θα πρέπει να ρισκάρεις και να τις διεκδικήσεις. Μην φοβηθείς να κάνεις αυτό το ένα βήμα παραπάνω!! Και το κυριότερο, μην ξεχάσεις να ζήσεις τα όνειρά σου!
4. Γυμνάσου και φρόντισε την υγεία σου!
Η έλλειψη γυμναστικής και οι κακές διατροφικές συνήθειες, είναι μια κατάσταση που την υιοθετούμε νεότεροι και συνεχίζεται. Κι όσο περνάνε τα χρόνια, οι κακές συνήθειες κόβονται όλο και δυσκολότερα. Ακόμα κι ο μεταβολισμός δεν αντιδρά όπως πριν. Γι’αυτό όσο νωρίτερα απαλειφθούν οι κακές συνήθειες, τόσο ευκολότερα θα φτιάξει το σώμα και η υγεία μας!
5. Πέρνα χρόνο με τους γονείς σου 
Μεγαλώνοντας πιστεύουμε πως δεν θα χάσουμε τους γονείς μας ποτέ.
Θεωρούμε πως είναι οι δεδομένες σταθερές της ζωής μας και δεν μας περνάει καν από το μυαλό η πιθανότητα ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα είναι παρόντες στην ζωή μας.
Γι’αυτό, πέρνα όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς μαζί τους. Ρούφα κάθε στιγμή.
6. Σταμάτα να νομίζεις πως επειδή έγινες 30 μεγάλωσες!
Στην αρχή μπορεί να σοκαριστείς! Μετά όμως, κοίτα να το απολαύσεις. Είναι μια υπέροχη ηλικία, στην οποία μπορείς να κάνεις την ζωή που επιθυμείς, έχεις δυνάμεις και κουράγιο να παλεύεις για τα όνειρά σου και έχεις την ικανότητα, το μυαλό και την σοφία να δημιουργήσεις μια ζωή.
Μετάφραση/Επιμέλεια : Σοφία Παπαηλιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου