Σελίδες

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για την Ανάσταση;

 Εκπαίδευση

rsz_anastassi
Τι είναι η Ανάσταση; Είναι αυτά τα 5 λεπτά που πάμε στην εκκλησία; Είναι τα βαρελότα και τα πυροτεχνήματα που σκάνε ή μήπως το αρνί που σουβλίζουμε τη Λαμπρή; Αν θέλουμε να μιλήσουμε στα παιδιά για την Ανάσταση πρέπει να τους δείξουμε την ουσία.
Τα Πάθη, η Σταύρωση, η Ανάσταση… δεν είναι εύκολο να μιλήσεις σε μικρά παιδιά για όλα αυτά. Και συνήθως επιλέγουμε να μη μιλάμε. Αφήνουμε τη δύσκολη αυτή δουλειά να την κάνει η δασκάλα στο σχολείο, έτσι δεν είναι; Αν έχετε διάθεση να μιλήσετε φέτος στα δίδυμά σας λίγο περισσότερο για την περίοδο που διανύουμε, δείτε πώς θα το κάνετε:
Ο καλύτερος τρόπος είναι να τους διαβάσετε ένα σχετικό βιβλιαράκι, ειδικό για την ηλικία τους. Θα βρείτε πολλά, καλαίσθητα και καλογραμμένα στα βιβλιοπωλεία.
Δώστε έμφαση στη διδασκαλία του Χριστού για την αγάπη, την αυταπάρνηση, την προσφορά στον συνάνθρωπο.
Μην εστιάσετε στα πάθη και στα μαρτύρια στα οποία υποβλήθηκε ο Χριστός.
Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι το μήνυμα είναι ότι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή για περισσότερη αγάπη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη δεν είμαστε μόνοι μας. Ο Χριστός υπέφερε για να βοηθήσει τον άνθρωπο να διεκδικεί την ανθρώπινη υπόστασή του.
Μεταφέρετε στα παιδιά ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.
Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι η χαρά μας δεν είναι μόνο ότι κλείνουν τα σχολεία για δύο βδομάδες. Ότι το Πάσχα δεν είναι μόνο το αρνί (αυτό κι αν βασανίζεται…) και τα σοκολατένια αυγά. Είναι το μήνυμα της Αγάπης και της Ελπίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου