Σελίδες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

10 τρόποι με τους οποίους χάνουμε την επαφή με τον αυθεντικό εαυτό μας


Το να είμαστε ο εαυτός μας αποτελεί μια βαθιά και ουσιαστική διαδικασία, αλλά συχνά μπερδευόμαστε με πράγματα που δεν είναι ουσιώδη για την ύπαρξή μας. Πώς μπορεί κάποιος να το πετύχει αυτό; Τι σημαίνει όταν αλλάζουμε με την πάροδο του χρόνου ή και συχνότερα; Το να είμαστε ο εαυτός μας σημαίνει να εκφράζουμε τις βαθύτερες πτυχές της εσωτερικής και της εξωτερικής μας φύσης.
Ανεξαρτήτως από το τι σας συμβαίνει σ’ αυτή τη ζωή – στο παρελθόν, το παρόν, το μέλλον – η αληθινή φύση σας βρίσκεται πάντα μαζί σας. Η διαδικασία να είστε ο εαυτός σας ξεκινά χωρίς να γνωρίζετε τίποτα άλλο εκτός απ’ ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους, να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν και να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο. Όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον πιο αυθεντικό εαυτό μας, δίνουμε περισσότερη έμφαση στον θετικό τρόπο ζωής. Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί για να επικοινωνήσουμε με τον αληθινό εαυτό μας.
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή νιώθετε ότι ο αληθινός εαυτό σας έχει χαθεί, δείτε τα παρακάτω 10 σημάδια προβληματικής συμπεριφοράς στη ζωή σας.

1. Η ευτυχία σας έρχεται σε δεύτερη μοίρα

Όταν δεν επικοινωνείτε με τον αληθινό εαυτό σας, οι αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις είναι πιο συχνές και το αίσθημα της δυστυχίας καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Αυτό δείχνει ότι κάτι σας απασχολεί έντονα εσωτερικά. Το να γίνουμε αυθεντικοί ξεκινά με την συναισθηματική ειλικρίνεια και την αναζήτηση βαθιά μέσα μας.

2. Νιώθετε άβολα γενικά όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε ανθρώπους

Αν δεν είστε σε θέση να συνδεθείτε με τους άλλους ανθρώπους, σημαίνει ότι είστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό σας. Η ακύρωση των σχεδίων την τελευταία στιγμή ή η αλλαγή του προγράμματος χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να είναι σημάδια δυσφορίας όταν βρίσκεστε μαζί με ανθρώπους που γνωρίζετε. Η ανάγκη να απομακρυνθείτε από αυτούς μέχρι να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας καλύτερα, ίσως είναι σημαντική.
http://enallaktikidrasi.com/2016/07/tropoi-xanoume-epafi-me-aythentiko-eauto-mas/

3. Είστε συχνά επικριτικοί απέναντι στους άλλους

Η αρνητική κριτική απέναντι στους άλλους έχει τη βάση της σε πράγματα που δεν σας αρέσουν πάνω σας. Αν το κάθε άτομο που γνωρίζατε σας έκρινε πολύ αυστηρά, τότε στη ζωή σας μάλλον θα βρίσκονταν πολύ λιγότερα σωστά άτομα. Το να είστε αυθεντικοί σημαίνει να αποβάλλετε την υπερβολική σκληρότητα και τις προκαταλήψεις. Έτσι, θα καταφέρετε να είστε ανοιχτοί για να πάρετε περισσότερη αγάπη.

4. Υποτιμάτε τον εαυτό σας

Αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι, τότε πόσες ελπίδες έχετε για μια ευτυχισμένη ζωή; Ίσως κάτι μέσα στην ψυχή σας σας λέει ψέματα που προέρχονται από το παρελθόν ή μπορεί ακόμα να υπάρχει κάποιος που σας επηρεάζει αρνητικά. Αν μάθετε να βλέπετε την πραγματική σας αξία, θα έχετε πάρει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

5. Ζητάτε συχνά την αποδοχή των άλλων

Η αναζήτηση της αποδοχής των άλλων δεν αποτελεί μια αναγκαιότητα, αλλά συνήθως είναι μια κραυγή για προσωπική επιβεβαίωση. Όταν ψάχνετε για άλλους, ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεστε πραγματικά τον εαυτό σας και δεν τον κρίνετε με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η έννοια της αυθεντικότητας να απομακρύνεται πάρα πολύ.

6. Στη ζωή σας κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα

Το να νιώθετε αρνητικά συμβαίνει κατά καιρούς, αλλά όταν συμβαίνει συνεχώς είναι βλαβερό για τον τρόπο που ζείτε. Αν επιτρέψετε να βγει στην επιφάνεια η πραγματική εικόνα του εαυτού σας, θα μπορέσετε να αγαπήσετε, να ζήσετε και να αποδεχτείτε τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Μια ευγενική ψυχή μπορεί να διώξει τις αρνητικές σκέψεις και να ρυθμίσει τον εσωτερικό προγραμματισμό έτσι ώστε να λάμψει η εσωτερική ομορφιά.
http://enallaktikidrasi.com/2016/07/tropoi-xanoume-epafi-me-aythentiko-eauto-mas/

7. Δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας

Σε περίπτωση που σαμποτάρετε τον ανώτερο εαυτό σας, σημαίνει ότι αμφισβητείτε αυτό που σας δείχνει η καρδιά σας. Αν το κάνετε αυτό συχνά, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να πάρετε αποφάσεις. Πιθανότατα αγνοείτε τη διαίσθησή σας και βρίσκετε μπροστά σας εμπόδια λόγω αναποφασιστικότητας ή αδράνειας. Η διαίσθησή μας υπάρχει για να μας βοηθά έτσι ώστε η ζωή μας να εμπλουτιστεί από την καθοδήγηση της αλήθειας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

8. Ξοδεύετε χρόνο με ανθρώπους που δεν συμπαθείτε

Αν δεν συμπαθείτε κάποιον, δεν σημαίνει ότι είστε κακός άνθρωπος, αλλά το να προσποιείστε ότι έχετε μια αληθινή σχέση σημαίνει ότι δεν είστε ειλικρινείς εσωτερικά. Αν συναναστρέφεστε συχνά με άτομα που δεν τα σέβεστε αρκετά ώστε να τους πείτε τι δεν σας αρέσει, σας ασκούν αρνητική επιρροή όπως άλλωστε κι εσείς σε αυτά. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό.

9. Ασχολείστε με δραστηριότητες που δεν σας ευχαριστούν

Αν το να κάνετε παρέα με κάποιους ανθρώπους έχει ψευδώς αρνητικές επιπτώσεις, το ίδιο ισχύει και για την ενασχόλησή σας με δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα. Μερικές φορές είναι καλό να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα, αλλά αν νιώθετε απέχθεια για οτιδήποτε είναι σημάδι ότι μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε να ασχολείστε.

10. Δεν καταφέρνετε να εκφράσετε τον αυθεντικό εαυτό σας

Έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε αυτό που είστε κάθε μέρα, δηλαδή τι σας αρέσει, τι δεν σας αρέσει ή απλώς τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Όταν αφήνεστε να είστε αληθινοί ως προς αυτή την πτυχή του εαυτού σας, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε καθαρότητα σε προσωπικό επίπεδο. Η αυθεντική έκφραση του εαυτού σας σας δίνει την ελευθερία να είστε υγιείς, ευτυχισμένοι και ισορροπημένοι στην καθημερινότητά σας.
Τα παραπάνω 10 σημάδια είναι μόνο ορισμένοι πιθανοί τομείς οι οποίοι σχετίζονται με την απώλεια της επαφής με τον αληθινό εαυτό σας. Σε μακροπρόθεσμη βάση, ο προσωπικός έλεγχος σε τακτική βάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε αυθεντικότητα στη ζωή σας αλλά και να εξαλείψετε τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο σας.
Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα, προσπαθήστε λοιπόν να γίνετε ο πραγματικός εαυτός σας για 24 ώρες μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε πώς αισθάνεστε. Η αυθεντική ζωή είναι κάτι θετικό και η αλήθεια αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για τη δική σας ευτυχία. Αν μάθετε πώς να είστε αυθεντικοί, θα οδηγηθείτε σε μια πιο αρμονική και πιο ευτυχισμένη ζωή. Καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου