Σελίδες

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

10 τρόποι για να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη ζωή μετά τα 40

Άρθρο της δρος Robi Ludwig
Οι άνθρωποι αρχίζουν επιτέλους να συνειδητοποιούν ότι η μέση ηλικία ίσως αποτελεί την καλύτερη στιγμή ολόκληρης της ζωής τους. Τα πάντα είναι θέμα προσέγγισης. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη μέση ηλικία είναι να αντισταθούμε σε ορισμένους αρνητικούς και τρομακτικούς μύθους που έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε ότι μας περιμένουν όταν αρχίσουμε να γερνάμε.
Ως ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την πραγματικότητα και τους μύθους που αφορούν τη μέση ηλικία και τα συμπεράσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Αν στραφεί κανείς στην επιστήμη, θα καταλάβει γρήγορα ότι η μέση ηλικία δεν αποτελεί μια περίοδο απώλειας και αφάνειας όπως έχουμε μάθει να πιστεύουμε. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια χρονική περίοδο ανάπτυξης, αλλαγών και εμπλουτισμού.
Αλλά για να υιοθετήσετε πλήρως τις δυνατότητες αυτές και να νιώσετε ευτυχισμένοι, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει τις παρακάτω βασικές στρατηγικές.

1. Συνεχίστε να αλλάζετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να γίνετε μια καλύτερη και πιο προσεγμένη εκδοχή του εαυτού σας. Αυτό είναι κάτι που δεν θυμάστε αρκετά συχνά.

2. Ανακαλύψτε ποιοι πραγματικά είστε από σήμερα κιόλας

Η μέση ηλικία μας δίνει την ευκαιρία ή ακόμα και την ευθύνη να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, τι επιδιώκουμε καθώς και να βρούμε τον αληθινό σκοπό στη ζωή μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, όχι να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε.

3. Νιώστε νέοι

Γνωρίζοντας ότι το μυαλό και το σώμα μας δεν θα μας προδώσει σύντομα, επηρεαζόμαστε στο να αισθανόμαστε νεότεροι. Επίσης, κάνει τη συμπεριφορά μας να γίνεται πιο νεανική. Μια νεανική στάση μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε πιο παραγωγικοί, πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μας.
10 τρόποι για να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη ζωή μετά τα 40

4. Αλλάξτε τη λανθασμένη σας νοοτροπία σχετικά με τη μέση ηλικία και αντικαταστήστε την με μια εντελώς καινούρια

Ελάτε σε επαφή με την εφηβική ενέργεια που κρύβετε μέσα σας επαναστατώντας εναντία στην κοινωνική αντίληψη του «Είναι πολύ αργά πια για μένα». Απορρίψτε αυτή την παλιά, ψεύτικη νοοτροπία και υιοθετήστε τις νέες και εμπνευσμένες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας.

5. Ξεχάστε τις αποτυχίες σας και προχωρήστε μπροστά!

Η ζωή είναι γεμάτη αποτυχίες. Εκμεταλλευτείτε τις υπέρ σας και δείτε τις σαν ένα κάλεσμα αφύπνισης που θα σας δώσει καινούριο νόημα και ενέργεια στη ζωή σας. Χρησιμοποιήστε τις για να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες και στη συνέχεια προχωρήστε με αυτοπεποίθηση.

6. Υιοθετήστε την αντίληψη του «Ζούμε μόνο μία φορά»

Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τον εαυτό σας. Θα σας επιτρέψει να πείτε ναι στη ζωή με έναν τρόπο πιο συναρπαστικό.
10-tropoi-gia-na-agapisete-akoma-perissotero-ti-zoi-meta-ta-40

7. Ντυθείτε με βάση τη ζωή που θέλετε να έχετε

Χρησιμοποιήστε τα ρούχα σας ως εργαλείο για να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γίνετε εσείς το δικό σας έργο τέχνης. Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη ντυσίματος και χρησιμοποιήστε τη μόδα ως έναν τρόπο για να εκφραστείτε και να ανακαλύψετε καινούριες εσωτερικές επιθυμίες.

8. Καθορίστε τι σημαίνει για σας η έννοια «Τα έχω όλα»

Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας ως μια επιτυχία που ήδη έχουμε καταφέρει. Μην ορίζετε τον εαυτό σας ή την επιτυχία σας μέσα από στενά πλαίσια. Ανακαλύψτε τη διαφορά που κάνετε σε αυτόν τον κόσμο ανεξαρτήτως από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι.

9. Αποκτήστε πνευματική αντίληψη για τη ζωή

Η απόκτηση μιας πνευματικής αντίληψης οδηγεί σε γενικότερα συναισθήματα ευτυχίας, ειδικά όταν πρόκειται για την ικανοποίηση που νιώθετε από τη ζωή σας. Η πνευματικότητα μειώνει την κατάθλιψη, το άγχος και τα επίπεδα του στρες. Σας βοηθά επίσης να επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή σας, ενώ σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους άλλους ανθρώπους με πιο ουσιαστικό τρόπο.

10. Δώστε αξία στον εαυτό σας

Η μέση ηλικία σας επιτρέπει να ανακαλύψετε την αξία του εαυτού σας. Ακούστε την εσωτερική φωνή σας, δώστε βάση στα συναισθήματά σας και εξερευνήστε τι είναι πραγματικά γραφτό να γίνετε.
Η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να μεγαλώσουμε και με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής είναι καιρός να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και βλέπουμε το μέλλον μας. Η μέση ηλικία είναι μια αξιόλογη χρονική περίοδος στη ζωή μας. Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας, δεν ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε τους στόχους μας ή να αποσυρθούμε στο περιθώριο της ζωής.
Η τωρινή και μελλοντική ευτυχία μας θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που κάνουμε για τον εαυτό μας σήμερα. Η μέση ηλικία έχει γίνει πλέον μια εντελώς καινούρια φάση ζωής. Είναι η τέλεια στιγμή για ένα καινούριο ξεκίνημα. Έχετε μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία να ζήσετε τη ζωή που πραγματικά επιθυμείτε. Εσείς κρατάτε το τιμόνι, απολαύσετε λοιπόν όσο μπορείτε το ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου