Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η άνοιξη σε θέλει single να την περνάς με την παρέα σου


Η άνοιξη κακά τα ψέματα είναι προθέρμανση για το καλοκαίρι. Ο καιρός φτιάχνει, η διάθεση φοράει τα γιορτινά της και τα ρούχα αρχίζουν σιγά-σιγά να λιγοστεύουν. Οι πεταλουδίτσες πετάνε στα λουλουδάκια, τα πουλάκια τιτιβίζουν και τα μυαλά μας καράβια αρμενίζουν! Λες κι ο ήλιος φωτίζει όλα τα απωθημένα του χειμώνα και σε παρακινεί με τσαχπινιά και χάρη «Άντε, εμπρός. Ξεσάλωσε!».

Κι αν τον χειμώνα ζητούσες μανιωδώς δύο χέρια για να ζεστάνουν τα δικά σου, ήρθε η ώρα να πειστείς ότι η άνοιξη εξασθενίζει τις ανάγκες συντροφικότητας και τις αντικαθιστά με πολύ φλερτ και παιχνίδια εντυπώσεων. Οι παρέες θα ξεμυτίσουν απ’ τις φωλιές τους, θα οπλιστούν με πολύ θάρρος, θράσος κι αυτοπεποίθηση κι ως γνήσια λαγωνικά θα κινήσουν στην αναζήτηση του διαθέσιμου. Ξεκινάει περίοδος κυνηγιού και κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς «θήραμα».
Δε θα διαφωνούσε κανείς ότι το ποσοστό των χωρισμών αυξάνεται καθώς φτιάχνει ο καιρός και πλησιάζουμε στους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες! Ζευγάρια τα οποία απλά ξεχειμώνιασαν με μια αγκαλιά, παίρνουν την απόφαση να ξεβολευτούν. Το βόλεμα κι ο συμβιβασμός, τα νευράκια κι οι καβγάδες, δύσκολα ταιριάζουν με το ανάλαφρο ανοιξιάτικο κλίμα.
Είναι μαγική αυτή η περίοδος της αναζήτησης, όπως κι η μυρωδιά του αναπάντεχου και του καινούριου. Δεν είναι έγκλημα να θέλεις να νιώσεις θελκτικός ή να ανταποκριθείς σε κολακευτικά σχόλια και ματιές όλο νόημα. Ανάγκη είναι κι από εδώ και πέρα πρέπει να τη δεχόμαστε τόσο φυσιολογικά όσο και τη δίψα ή την πείνα.
Είναι η εποχή της ανεμελιάς, όσο κι αν παλεύετε να συγκεντρωθείτε για τις εξετάσεις που πλησιάζουν απειλητικά ή για εκείνη τη δουλειά που σας ανέθεσε το αφεντικό σας. Η φύση οργιάζει και σας καλεί κι εσάς να τα παρατήσετε όλα στη μέση για να επιδοθείτε σε ένα ανελέητο γλέντι.
Δε χρειάζεσαι πολλά για να περάσεις καλά. Πάρε έναν καφέ στο χέρι και γύρνα όλη την πόλη τα ανοιξιάτικα πρωινά της Κυριακής. Δεν έχει σημασία που δε θα έχεις κανέναν να σου πιάσει το χέρι μη χαθείς. Να χαθείς πρέπει στην ουσία! Απ’ τη ρουτίνα που θυμίζει κάτι από χειμώνα, από σχολές, γραφεία, υποχρεώσεις και βαρετές συναναστροφές! Άσε το δροσερό αεράκι να φυσήξει μακριά παλιούς έρωτες και πληγωμένα συναισθήματα και ξαναγεννήσου κι εσύ απ’ την αρχή.
Όσοι θέλουν να λέγονται μόνοι κι όχι ελεύθεροι, μάλλον πρέπει να αλλάξουν παρέες. Τα βράδια προμηθεύσου μπίρες απ’ το περίπτερο κι άραξε στο πιο γνωστό σημείο της πόλης με δυο-τρεις φίλους. Εκείνους τους φίλους που άντεξαν και τη βροχή σου αλλά και τις ανυπόφορες παγωνιές σου. Εκείνους που σε ζέσταναν με μία αγκαλιά για να είσαι εσύ τώρα εκεί να χαμογελάς και να επαναλαμβάνεις πόσο τέλεια περνάτε μαζί, ακόμα κι όταν δεν κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο.
Ο χειμώνας θα αργήσει αλλά θα μας χτυπήσει πάλι το κουδούνι. Αυτός ο χειμώνας όμως δεν πρέπει να κουβαλάει τίποτα απ’ όλους τους προηγούμενους. Θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα θυμίζει κάτι από άνοιξη. Είναι ευκαιρία αυτούς τους μήνες να ξεφορτωθούμε ό,τι μας βάρυνε. Ακόμα κι εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα μας που δε μας αφήνουν είτε να απολαύσουμε μια μπίρα με την παρέα κι έναν καφέ το μεσημέρι είτε να φλερτάρουμε ασύστολα. Μέχρι τότε, τα μάτια σας ανοιχτά και καλό «ψάρεμα».

Επιμέλεια Κειμένου Θεοδώρας Μαρίας Βένου: Πωλίνα Πανέρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου