Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οι άντρες ερωτεύονται εκείνη που δεν τους θέλει


Όταν γδυθεί το μυαλό τα ρούχα πέφτουν από μόνα τους, χωρίς προσπάθεια. Οι άντρες ως ευφυή όντα το γνωρίζουν πολύ καλά.

Επιλέγουν συντρόφους που καταφέρνουν να τους ξεγυμνώνουν το μυαλό και μέσα στη γύμνια τους να αφήνουν να επιβιώνουν τα κτητικά τους ένστικτα. Πανηγυρίζουν τον έρωτα, του φοράνε παντόφλες, του μαγειρεύουν. Είναι εκείνες που αφήνουν τον άντρα να νιώθει δυνατός, κατακτητής, μαχητικός. Καλύπτουν κάθε ανασφάλεια του και πολλές φορές ξεχνούν τον εαυτό τους για να ενισχύσουν εκείνον.
Προσοχή στο κενό μεταξύ παρανόησης και πραγματικότητας. Κάποιοι τις λένε χαζές, εγώ τις λέω ερωτευμένες.
Με αυτές τις χαζές κάνουν σχέσεις οι άντρες και ίσως και να τις παντρεύονται.
Από την άλλη έχουμε και τις άλλες γυναίκες, τις λεγόμενες έξυπνες.
Σε εκείνες είναι που γκαζώνουν και πέφτουν επάνω τους σε μετωπική σύγκρουση. Διαλύονται οι αναστολές, τρελαίνεται το μυαλό. Χάνονται οι ισορροπίες, παραληρούν οι αισθήσεις. Γεμίζουν γόπες τα τασάκια, στάχτες οι αγάπες και καψούρα το μυαλό.
Κάποιοι λένε ότι οι άντρες καψουρεύονται αυτές τις γυναίκες και δε διαφωνώ.
Εκείνες παίζουν γρήγορα και ανύποπτα. Πλασάρουν τον εαυτό τους μαγκιά και μπέσα. Χωρίς το φόβο της έκθεσης, καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, για μια παλικαριά.
Δε χωράνε μισόλογα στις έξυπνες γυναίκες. Η λεβεντιά είναι σπάνιο είδος στο θηλυκό κόσμο κι εκείνες την έχουν.
Εισβάλουν απότομα και βίαια στο αίμα του άντρα σαν ένεση ηρωίνης και τον εθίζουν. Ζαλίζεται το αρσενικό, κατρακυλούν τα συναισθήματα, γιγαντώνεται ο χρόνος, παραμιλάει το μυαλό. Ερωτεύεται. 
Η εξυπνάδα όμως δε χωράει στον έρωτα. Δημιουργείται μια επιβιωτική ευτυχία κι ένας επιτηδευμένος έρωτας φούσκα. 
Γυναίκες που επιτίθενται για να αποφύγουν να τις επιτεθούν. Που θέτουν άμυνες για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Στρατηγικές, οργανωμένα σχέδια, τακτικές.
Έχει έξαψη η τακτική, ξυπνάει το μυαλό, το βασανίζει. Το περιπλέκει και το μπλοκάρει. Όταν μπλοκάρει ο άντρας καψουρεύεται ακριβώς επειδή δεν μπορεί να λύσει την εξίσωση.
Αυτή η γυναίκα όμως είναι φοβισμένη. Δεν αφήνεται, δεν ερωτεύεται, περιφρονεί τον έρωτα. Έρχεται και φεύγει, όχι επειδή το θέλει αλλά επειδή δεν κατάφερε να ερωτευτεί.
Έτσι λοιπόν ο Αδάμ μασάει το μήλο και μένει απογοητευμένος να κοιτάζει μία Εύα που φεύγει.
Οι άντρες λοιπόν δεν ερωτεύονται χαζές ή μη χαζές γυναίκες. Ερωτεύονται εκείνη που δεν τους θέλει.
Την φοβισμένη, που δεν παραδίνεται. Που μερικές φορές απαντάει στο τηλέφωνο και άλλες όχι. Εκείνη που ακυρώνει το ραντεβού την τελευταία στιγμή γιατί απλά βαριέται. Εκείνη που δε θυμώνει, που αποχωρεί στον καυγά, την αδιάφορη. Μεγάλη πουτάνα η αδιαφορία.
Εγωιστής ο Αδάμ δεν μπορεί να δεχτεί την ήτα και κολλάει σε εκείνη.
Δεν υπάρχουν χαζές και έξυπνες γυναίκες. Ο έρωτας ως γνωστόν άλλωστε, δεν έχει μυαλό. Ούτε υπάρχουν θηλυκά που να μπορούν να ελέγξουν το IQ τους όταν είναι ερωτευμένα. Αυτό είναι μεγάλη παραδοχή, την οποία γνωρίζουν οι άντρες, αλλά κατά συνθήκη επιλέγουν να ξεχνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου