Σελίδες

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

4 στις 5 γυναίκες ψεύδονται κάθε μέρα. Αλλά είναι για καλό.

Αυτό είναι το συμπέρασμα βρετανικής έρευνας που έγινε πριν μερικούς μήνες για λογαριασμό μιας ασφαλιστικής εταιρείας.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 εθελοντές και οι 4 στις 5 γυναίκες δήλωσαν ότι λένε τουλάχιστον ένα ψέμα τη μέρα. Κάποιες μάλιστα είπαν ότι μπορεί να πούνε έως και 30 ψέματα μέσα στο 24ωρο, δηλαδή περισσότερο από ένα την ώρα!
Βέβαια, τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο σοβαρά καθώς οι περισσότερες "ψεύτρες" είπαν πώς τα ψέματά τους δεν είναι μεγάλα αλλά αθώα και τα επιστρατεύουν κυρίως όποτε χρειάζεται να προστατέψουν τα συναισθήματα των γύρω τους. Άρα λένε ψέματα επειδή στην ουσία είναι, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε, καλοί άνθρωποι.
Όσον αφορά στους άντρες, καθημερινά ψέματα δήλωσαν ότι λένε οι 2 στους 3, πάλι όμως με καλό σκοπό. Ωστόσο, ένας στους δέκα παραδέχτηκε ότι τελικά αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα μια και το ψέμα του κατέληξε να πληγώσει το άτομο που προσπαθούσε να προστατεύσει.
Συγκεκριμένα, το 55% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι λένε ψέματα «για να κάνουν κάποιον να νιώσει καλύτερα» και το 32% «για να μην μπουν σε μπελάδες». Το υπόλοιπο ποσοστό ισχυρίστηκε ότι λέει ψέματα επειδή "η ζωή είναι δύσκολη» ενώ άλλοι «για να αποδείξουν κάτι» ή «για να γλιτώσουν» από μια περίπλοκη κατάσταση.
Επίσης, πολλοί παραδέχτηκαν ότι λένε ψέματα για θέματα που αφορούν τη δουλειά, τον μισθό και τα κιλά τους καθώς και για να εντυπωσιάσουν τα άτομα που τους ενδιαφέρουν ερωτικά.
Οι περισσότεροι ψεύτες φαίνεται πώς είναι άτομα μέσης ηλικίας καθώς κατά μ.ό. αγγίζουν τα 46 χρόνια και τα άτομα στα οποία λένε τα περισσότερα ψέματα είναι κατά 30% οι φίλοι τους και στη συνέχεια οι συνάδελφοι, οι σύντροφοι και τα παιδιά τους.
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/05/women-lie-untruths-human
Την έρευνα επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Καππάτου
- See more at: http://www.akappatou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου