Σελίδες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτάκια: Πώς θα κάνουν νέους φίλους στο σχολείο;

Published Σεπτεμβρίου 7, 2015 by sofiaathanasiadou


27e7d3682624712df1018a8f92675502_L
Όλοι έχουμε περάσει από τις τάξεις του Δημοτικού. Ειδικά η πρώτη, είναι και η πιο σημαντική. Το παιδί αποχωρίζεται τους γονείς για κάποιες ώρες, συναναστρέφεται με συνομήλικα παιδιά και όλοι μαζί μαθαίνουν να διαβάζουν και να κάνουν εργασίες.
Η πρώτη Δημοτικού είναι μία τάξη καθοριστική. Πώς θα κάνει το πρωτάκι μας, όμως νέους φίλους στο σχολείο; Κάποιους ενδεχομένως να έχει, από τον παιδικό σταθμό που πήγαινε. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.
Το πρώτο πράγμα που είναι καλό να κάνετε είναι να γνωριστείτε με τους γονείς των παιδιών που θα πηγαίνουν στην ίδια τάξη με το δικό σας. Όταν δει το παιδί να μιλάτε με εκείνους, θα μιλήσει κι εκείνο πιο εύκολα με τα παιδιά τους. Αυτό είναι νόμος.
Κάντε τη διαδρομή σπίτι-σχολείο με τα πόδια. Αν είναι φυσικά κοντινή. Στο δρόμο θα συναντήσετε κι άλλους γονείς με τα παιδιά τους κι αυτό θα είναι καλό γιατί θα μιλάνε τα παιδιά μεταξύ τους κι εσείς με τους γονείς τους αντίστοιχα.
• Στο τέλος της πρώτης σχολικής μέρας μην αργήσετε καθόλου! Θα πρέπει να είστε εκεί από νωρίς. Δεν είναι καλό να σας περιμένει το παιδί. Εσείς θα πρέπει να το περιμένετε.
Όταν γυρίσετε σπίτι μην αρχίσετε το βομβαρδισμό ερωτήσεων τύπου: «Πώς ήταν η πρώτη μέρα;», «Πώς πέρασες»; «Πώς σου φάνηκε το περιβάλλον;» κτλ Αφήστε το παιδί σας μόνο του να σας διηγηθεί τη δική του εμπειρία χωρίς να το πιέζετε. Αν δε θέλει να σας πει, δώστε του λίγο χρόνο κι εκείνο από μόνο του θα έρθει να σας πει.

Πηγή: www.mothersblog.gr

http://supermomrocks.me/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου