Σελίδες

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η καλύτερη μαμά του κόσμου!

 in LIFE

Happy-Mother-Day-UK-2015
Ποια είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου; Εσύ, εγώ ή άλλη;
Δώρο Θεού η μητρότητα κι αξία ανεκτίμητη! Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη μαμά του κόσμου;
Αυτή που φτιάχνει το ωραιότερο παστίτσιο; Αυτή που ζωγραφίζει τις ωραιότερες ζωγραφιές; Ή μήπως εκείνη που τραγουδάει τα ωραιότερα τραγούδια; Μπα, μάλλον εκείνη που μου βάζει μια μπάλα παγωτού παραπάνω από τα αδέρφια μου. Μήπως εκείνη που μου κάνει όλα τα χατίρια;
Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι εκείνη που η αγκαλιά της είναι το ασφαλέστερο μέρος. Εκείνη που θα σε νανουρίσει, θα σε χαιδέψει. Εκείνη που θα τρέξει κοντά σου όταν την έχεις ανάγκη. Που θα σου δείξει πώς να σηκώνεσαι όταν πέφτεις, μα δε θα το κάνει η ίδια για σένα. Είναι εκείνη που θα απαλύνει τις πληγές σου και θα σου σκουπίσει τα δάκρυα ή θα κλάψει μαζί σου και δε θα σε προτρέψει να σταματήσεις να κλαις γιατί πρέπει να είσαι δυνατός.
Είναι εκείνη που δε θα τσιγγουνευτεί τα ‘σ’αγαπώ’ της, μα θα στα χαρίζει απλόχερα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι εκείνη που θα ξεκαρδιστεί στα γέλια μαζί σου και θα μαζέψετε μαζί τα γυαλιά από το σπασμένο βάζο του σαλονιού.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου θα ακούσει τις ανησυχίες σου, τους προβληματισμούς σου, τις ιδέες σου, τα όνειρά σου. Θα σε στηρίξει και θα σε βοηθήσει αν της το ζητήσεις στην πραγματοποίησή τους. Είναι εκείνη που θα σου μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον αποδέχεσαι γι’αυτό που είναι.
Είναι εκείνη, που παρά την ανησυχία της, θα σου πει ‘καλό ταξίδι’ και θα κρύψει λίγο χαρτζιλίκι παραπάνω στο πορτοφόλι σου την πρώτη φορά που θα πας εκδρομή με τις φίλες σου.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου, είναι εκείνη που σου μαθαίνει να έχεις όρια. Να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και τους άλλους. Είναι εκείνη που σε μαθαίνει να διεκδικείς, να αγωνίζεσαι, να μαθαίνεις και να ευγνωμονείς για το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου θα σε μάθει να πετάς με τα δικά σου φτερά και δε θα σε καθηλώσει στη γη επειδή φοβάται η ίδια, ούτε θα σου ζητήσει να πετάξεις κάπου που δε νιώθεις ασφαλής, μόνο και μόνο επειδή εκείνη καποτε ήθελε να πετάξει εκεί.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου δε θα απαιτήσει ποτέ τίποτα από σένα, γιατί είσαι ‘υποχρεωμένη’ να της προσφέρεις για όσα σου πρόσφερε… Η καλύτερη μαμά του κόσμου προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, γιατί έτσι είναι η αληθινή, η πραγματική αγάπη.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι πάνω από όλα αληθινή. Και θα πονέσει και θα δακρύσει, και θα λυγίσει, και θα χαρεί, και θα γελάσει και θα δημιουργήσει. Είναι εκείνη που δε θα σου κρύψει αυτό που νιώθει, γιατί είσαι μικρός ακόμα και δε θα καταλάβεις, μα θα βρει τις λέξεις εκείνες που θα σου εξηγήσουν ακριβώς τι συμβαίνει. Η καλύτερη μαμά του κόσμου δε θα φοβηθεί να τσαλακωθεί, ούτε θα κρυφτεί πίσω από τα ‘πρέπει’ και τα ‘μη’.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι αυτή που κάνει λάθη και μαθαίνει μέσα από αυτά. Είναι εκείνη που μαθαίνει και τα παιδιά της να κάνουν το ίδιο και είναι απαλλαγμένη από το πέπλο της τελειότητας, της ψυχρότητας, της δηθενιάς.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι εκείνη που θα σταθεί δίπλα σου κι όχι απέναντί σου.
Η καλύτερη μαμά του κόσμου είναι η αγκαλιά και το χαμόγελο.
Με αφορμή την αυριανή γιορτή της μητέρας, ας γίνει η κάθεμιά μας η καλύτερη μαμά του κόσμου για το παιδί ή τα παιδιά της. Ας τιμήσουμε την πιο μοναδική σχέση της ζωής μας, αυτή με τα παιδιά μας με αγάπη, αποδοχή και αμέτρητες αγκαλιές!
- See more at: http://kissmygrass.gr/55856/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85/#sthash.1nEvzQd8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου