Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οι γυναίκες αγάπησαν τον έρωτα και παντρεύτηκαν την ασφάλεια

woman-alone-sad-in-room
Γράφει ο Αλέξανδρος Κοντόπουλος
Ο έρωτας είναι η καλύτερη φάση της ζωής μας. Κατά τη διάρκεια του, είσαι ικανός να φτάσεις εκεί που δεν φαντάστηκες ποτέ. Όταν είσαι ερωτευμένος νιώθεις πιο όμορφος, πιο έξυπνος, πιο ικανός… Όπως ο Bradley Cooper στο Limitless. Όταν έπαιρνε το χάπι ήταν όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Χωρίς το χάπι δεν ήταν ικανός για τίποτα. Έτσι είναι και ο έρωτας, ένα χάπι που όταν το καταπίνεις μαγεύεσαι και όταν τελειώσει η δράση του επανέρχεσαι στην προηγούμενη σου φάση.  Αν κάποιος σας πει ότι έχει την ίδια διάθεση είτε ερωτευμένος είτε όχι,  βάλτε τη φωτογραφία του  δίπλα σ΄αυτή του βαρόνου Μιχάουζεν.
Και τα δυο φύλα ερωτεύονται με πάθος, όταν έχουν απέναντι τους το άτομο που τους το βγάζει. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές βασικές διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Όπως ας πούμε το λαοφιλές ”οι άνδρες ερωτεύονται με τα μάτια, οι γυναίκες με αυτιά” το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, έστω και αν η εποχή του ίντερνετ προσπαθεί να επιβάλλει σε όλους να ερωτεύονται με τα μάτια.
Άλλη μια βασική διαφορά ανάμεσα στα δυο φύλα ότι ενώ κάποιοι άνδρες, ακόμα και μεγάλοι, ψάχνουν κάποια να ερωτευτούν, με σκοπό ίσως και να την παντρευτούν αργότερα, οι γυναίκες κοιτάνε κάποια πράγματα που κατά τη γνώμη τους είναι πιο ουσιαστικά.
Έχω έναν φίλο που πλησιάζει τα 40 και μπλέκεται συνέχεια με μικρούλες… ”Σε πέντε χρονάκια θα είναι 27 μου λέει, μια χαρά θα είναι για να την παντρευτώ” ισχυρίζεται. ”Σε 5 χρονάκια θα είσαι 45 του λέω και θα μπορείς να της τραγουδάς, Ρίτα εσύ στη αρχή κι εγώ στο παρά πέντε. Ασε που δεν θα προλάβεις να φτάσεις τα 5 χρονάκια. Όταν συνειδητοποιήσει τη διαφορά σας θα σε αφήσει. Όπερ και εγένετο.”  Δεν ήμουν μάντης, απλά μερικά πράγματα φαίνονται.
Οι άνδρες σχεδόν πάντα ερωτεύονται αυτή που εμφανισιακά είναι πιο κοντά στα γούστα τους, ακόμα και αν έχει σημαντικά μειονεκτήματα στον χαρακτήρα. Αντίθετα οι γυναίκες από μια ηλικία και μετά,  δεν δίνουν τόσο μεγάλη βάση στον έρωτα. Ένας άνδρας σταθερός και σοβαρός, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που ονειρεύτηκαν, αποδεικνύεται αρκετός για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Προτιμούν την ασφάλεια και την ισχυρή πιθανότητα  ότι τα παιδιά τους θα μεγαλώσουν καλά από το να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν μάλιστα μερικές που ήθελαν να παντρευτούν από έρωτα και δεν παντρεύτηκαν ποτέ.  Αυτές οι γυναίκες είναι άξιες σεβασμού.
Οι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν από έρωτα είναι αρκετές. Ακόμα και αν οι άνδρες τους αποδειχθούν τέλειοι,  δεν πρόκειται να τους ερωτευτούν. Εύχομαι να μη γίνω ποτέ ένας από αυτούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου