Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Άλλαξε διάθεση και θα δεις να αλλάζει η ζωή σου!

Ξεκινάς τη μέρα σου όταν το ξυπνητήρι σε καλεί επίμονα να σηκωθείς από τη θαλπωρή του κρεβατιού σου!
Ανυπομονείς να γευτείς τον καφέ σου για να ξεκινήσεις μία ακόμη απαιτητική μέρα! Φτάνεις στο γραφείο μετά από χιλιάδες σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό σου και αντιμετωπίζεις μία σειρά υποχρεώσεων που ζητούν λύση άμεσα.
Αφού προχωρήσει η μέρα σου διεκπεραιώνοντας θέματα ρουτίνας, αντιλαμβάνεσαι πως έχει φτάσει η ώρα να φύγεις, ενώ η λίστα των ημερήσιων υποχρεώσεων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Φτάνεις στο σπίτι σου μετά από μερικές ακόμη χιλιάδες σκέψεις που τροφοδοτούν το μυαλό σου ακατάπαυστα ακόμη και όταν νομίζεις πως δεν σκέφτεσαι για να διαπιστώσεις πως πρέπει να κάνεις αυτά τα τηλέφωνα που ηθικά οφείλεις και που δικαιολογείσαι μέσα στη μέρα λέγοντας: «κλείσε… κλείσε… έχω δουλειά θα σε πάρω μόλις τελειώσω…». Αφού κάνεις ένα ντους και τσιμπήσεις βιαστικά κάτι πρόχειρο μονολογείς: «πως πέρασε η ώρα και αύριο πρέπει να σηκωθώ πάλι νωρίς» και κουρνιάζεις στον καναπέ σου μέχρι την ώρα που θα ποθούσες λυτρωτικά να έρθουν δύο απαλά χέρια να σε πάρουν στην αγκαλιά τους και να σε μεταφέρουν στο κρεβάτι σου… Και έτσι η μέρα περνά…μία ακόμη μέρα περνά και μία ακόμη… μία ακόμη…
Ώσπου κάποια στιγμή  βλέπεις κάθε μέρα το ίδιο σενάριο, όχι στην οθόνη σου αλλά πραγματικά, ρεαλιστικά και βιωματικά το νιώθεις, το ενσαρκώνεις και μάλιστα τόσο καλά ώστε γίνεσαι ένα με αυτό χωρίς να μπορείς να καταλάβεις πως είναι ένα μικρό μέρος της πραγματικής σου ζωής και όχι η ζωή σου! Και τότε αναζητάς βιβλία, οδηγούς ζωής, ειδικούς. Νιώθεις όμως μέσα σου βαθιά πως η ζωή δεν προχωρά πια. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα!
Ώσπου αποφασίζεις να αλλάξεις το σενάριο της ζωής σου και να ξυπνήσεις ένα πρωινό για να κλείσεις το ξυπνητήρι προτού χτυπήσει, ευγνωμονώντας τη μέρα που ήρθε να σου προσφέρει νέες εμπειρίες καλωσορίζοντάς την ξεκούραστη και με ένα υπέροχο πρωινό που απολαμβάνεις ακούγοντας τη μουσική που σου φτιάχνει την τέλεια διάθεση δημιουργώντας όλες τις όμορφες σκέψεις για τα ταξίδια και τις όμορφες στιγμές που θέλεις να ζήσεις στη ζωή σου! Απολαμβάνεις τον καφέ σου καθώς πηγαίνεις στη δουλειά ακούγοντας όλα αυτά τα ωραία σενάρια ζωής σε δηλώσεις και παίρνεις δύναμη από τη δημιουργική ώρα που επένδυσες στην προσωπική σου ανάπτυξή καθ’ οδόν!
Φτάνεις στο γραφείο όπου αντιλαμβάνεσαι πως όσο και να προσπαθήσεις πάντα θα υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν τελειώνουν. Οπότε αποδέχεσαι την εργασία σου ως μέρος παραγωγικής προσωπικής εξέλιξης και μέσο προσφοράς στη ζωή και κάνεις το καλύτερο που μπορείς χωρίς να επιτρέπεις στους άλλους να εισβάλλουν στη νοητική σου σφαίρα, οχυρώνοντας και υψώνοντας την προσωπικότητά σου σε επίπεδα που είναι δύσκολο να σε φτάσουν. Τελειώνεις τη μέρα σου και στη διαδρομή απολαμβάνεις να μιλάς με ανθρώπους που αναζητούν την καλή σου κουβέντα και προσφέρεις την καλή σου διάθεση για να βελτιώσεις τη ζωή τους και παράλληλα να κάνεις αυτό που σου αναλογεί ως άνθρωπος και μέρος της αλυσίδας της ζωής.
Φτάνεις στο σπίτι σου όπου απολαμβάνεις αυτό που έχεις σκεφτεί πως θα ήθελες να γευτείς για βράδυ με πολύ απλό προγραμματισμό, συνοδεύοντας την προετοιμασία με ένα ποτήρι κρασί και την αγαπημένη σου μουσική, ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου διαβάζοντας το βιβλίο που σε κάνει να ξεπερνάς στάδια αλλαγής στη ζωή σου εύκολα χτίζοντας την προαγωγή σου σε όλα τα επίπεδα. Και τα όνειρά σου αποκτούν χρώμα,  όταν πια αποφασίσεις να τα μοιραστείς με κάποιον που διακαώς επιθυμεί να γίνει μέρος της ζωής σου, γιατί ο σύντροφος έλκεται πάντα από αυτό που είμαστε.
Με όλη μου την αγάπη,
Ξένια Γιαννάκη,
Life Coach, www.lifeshare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου