Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το καλοκαίρι είναι εκεί έξω και σε περιμένει να το ζήσεις.

Της Κατερίνας Καρρά.
Οι μέρες μεγάλωσαν και ο ήλιος σε συντροφεύει για ώρες.
Μέχρι που δύει και γεμίζει τον ουρανό με χρώματα που δε χορταίνεις να βλέπεις. Οι νύχτες γέμισαν αστέρια και το φεγγάρι είναι πιο λαμπερό. Το δροσερό αεράκι φέρνει στο πρόσωπό σου τα αρώματα της φύσης.
Ανυπομονείς να τελειώσεις με τις υποχρεώσεις σου για να βγεις μια βόλτα και να αφήσεις τις αισθήσεις σου να ρουφήξουν τη μαγεία των καλοκαιρινών δειλινών.
Ονειρεύεσαι ακρογιαλιές, ελευθερία και ατελείωτες διακοπές.
Ένα ακόμα καλοκαίρι είναι εδώ και γεμίζει την καρδιά σου προσδοκίες. Θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα, να πάρεις μια ανάσα, να ξεφύγεις…
Θέλεις να αφεθείς σε ό,τι σε ευχαριστεί, στην ξεκούραση, στη διασκέδαση, στις απολαύσεις. Να αφεθείς και να πάρεις «άφεση». Να δώσεις στον εαυτό σου αυτό που χρειάζεται, χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις.
Όλη τη χρονιά που πέρασε έκανες το καλύτερο που μπορούσες. Τώρα είναι η στιγμή να ανασάνεις και να παρασυρθείς από την καλοκαιρινή αύρα. Να αφήσεις πίσω σου τις σκέψεις για όσα έγιναν ή δεν έγιναν, για όσα έχεις ή δεν έχεις, για όσα πρέπει ή δεν πρέπει. Αυτό το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να πετάξεις ό,τι δεν είσαι και να ξαναθυμηθείς ό,τι είσαι.
Είναι η στιγμή να «ταξιδέψεις» προς εσένα και να φτάσεις στο νησί των ξεχασμένων σου ονείρων. Εκεί θα τα βρεις αγκαλιά με τον ξέγνοιαστο, ηλιοκαμένο, δεκαοχτάχρονο εαυτό σου.Εκείνον που πίστευε ότι μπορεί να τα πραγματοποιήσει. Εκείνον που ήξερε πώς να είναι χαρούμενος.
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, όταν ο ήχος των κυμάτων θα αδειάζει το μυαλό σου από όσα επιμελώς το γεμίζει η καθημερινότητα, προσπάθησε να ξαναθυμηθείς πού βρίσκεται η πραγματική ευτυχία για σένα. Και αποφάσισε πόσο πιο κοντά στα όνειρά σου θέλεις να σε βρει το επόμενο καλοκαίρι.
Αυτό το καλοκαίρι είναι εκεί έξω. Και σε περιμένει να το ζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου