Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τις λεπτομέρειες να κοιτάς, εκεί φαίνεται αν σ΄αγαπάει.

Της Μαρίνας Αβραάμ.
Τις λεπτομέρειες να κοιτάς. Εκεί φαίνεται αν σ΄αγαπάει.
Ο έρωτας καμιά φορά τυφλώνει.
Αυτό που γίνεται στα σίγουρα, είναι πως ερωτευόμαστε τις ατέλειες του άλλου. Αυτές τις ατέλειες που στην πορεία, εάν δεν καταφέρει να τον αγαπήσουμε, θα μας εκνευρίζουν αφάνταστα και δεν θα τις ανεχόμαστε με τίποτα.
Ο έρωτας φαίνεται στις λεπτομέρειες. Στο κάθε μικρό που είναι όμως μεγάλο για την εξέλιξη της σχέσης δύο ανθρώπων.
Δεν έχει σημασία αν είστε μαζί μία βδομάδα, 3 μήνες ή αν μετράτε κιόλας κάποια χρόνια. Το σημαντικό είναι πόση βαρύτητα δίνεται στα λεγόμενα, στα θέλω, στις πράξεις. Είναι αυτές οι σχέσεις που δεν θεωρούνται δεδομένο και αντέχουν πάντα στις προκλήσεις. Που θέλουν να είναι μαζί και το δείχνουν με κάθε τρόπο.
Να γνωρίζεις τι χρώμα έχουν τα μάτια του. Πώς του αρέσει να απολαμβάνει τον καφέ του… Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Ποια γεύση παγωτό προτιμά… Τι φοβάται.. Με τι ενθουσιάζεται… Τι τον εκνευρίζει.
Αν μέσα σε μια πολύ δύσκολη μέρα, ψάχνει τη δική σου αγκαλιά ως λιμάνι. Αν σου τηλεφωνά ενώ έχει του κόσμου τις υποχρεώσεις, για να ακούσει πως περνάς τη μέρα σου. Αν τον θυμώνεις, αλλά και πάλι σου αποδεικνύει πως δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν άλλο να επηρεάσει αυτό που υπάρχει μεταξύ σας.
Εάν γνωρίζει ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι, το άρωμα σου, η ταινία που κάθε φορά που βλέπεις συγκινείσαι..
Αν μπορεί να καταλάβει πότε γελάς μέσα στον κόσμο, μπροστά στους άλλους, αλλά μέσα σου μπορεί κάτι να σε απασχολεί…
Δεν είναι ακατόρθωτο να βρεις αυτό τον άνθρωπο. Φτάνει να μπορείτε και οι δυο να ξεπεράσετε το εγώ. Και το εμείς να είναι το μόνο που θα μετρά…
Να θέλει να ξεγυμνώσει πρώτα τη ψυχή σου και μετά να μην σε χορταίνει με τίποτα και ποτέ. Να σε εμπνέει για να γίνεσαι καλύτερη σε κάθε τομέα. Να είναι δίπλα σου σε όλα. 
Να επιδιώκει να ζει μαζί σου κάθε μέρα και κάτι καινούριο. Με αποδράσεις, εξορμήσεις, πράγματα που να τα έχετε ζήσει και οι δυο σας για πρώτη φορά. Να τα ανακαλύπτετε, ανακαλύπτοντας ο ένας τον άλλο, μαζί.
Να μην σε ανταγωνίζεται. Να μην επηρεάζεται από το παρελθόν σου. Να θέλει όμως να είναι το καλύτερο σήμερα και αύριο σου… Να τον ενδιαφέρεις και να μην κολλάει πουθενά για να στο δείξει με στόχο να μην έχεις μάτια για κανέναν άλλον. Να είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος έρωτας της ζωής σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου