Σελίδες

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

4 λόγοι για να «πειστείτε» ότι είστε καλοί γονείς!

Από: Ελένη Χαδιαράκου












 
4 λόγοι για να «πειστείτε» ότι είστε καλοί γονείς!

Έχετε ενοχές που τα μαλώνετε, δεν περνάτε μαζί τους αρκετό χρόνο και δεν είστε οι τέλειοι γονείς. Τέσσερις έρευνες (με τρομακτικά νούμερα) έρχονται να σας διαψεύσουν και να σας διαβεβαιώσουν πως, ναι ακόμη κι αν δε νιώθετε πολύ καλοί γονείς... είστε! 
Πόσα εκατομμύρια γονείς σε όλο τον πλανήτη, δεν αναρωτιούνται καθημερινά για το πόσο καλοί γονείς είναι. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι γονείς κάνουν λάθη, αλλά ακόμη κι εκείνοι που κάνουν τα λιγότερα, έτσι κι αλλιώς βασανίζονται καθημερινά από ενοχές για δεκάδες πράγματα που «κάνουν» ή «δεν κάνουν για τα παιδιά τους». Ενοχές γιατί χάνουν την ψυχραιμία τους, γιατί δεν έχουν να τους πάρουν το παιχνίδι που θέλουν, ή γιατί δεν τους διαβάζουν παραμύθια κάθε βράδυ. Αν ανήκετε λοιπόν κι εσείς στους ενοχικούς γονείς, οι έρευνες έρχονται να σας αποδείξουν ότι σίγουρα είστε πολύ καλοί γονείς! Και να σας αποενοχοποιήσουν από τις λάθος εντυπώσεις

Μύθος νούμερο 1
Έχασα εχθές την ψυχραιμία μου και ούρλιαξα στα παιδιά μου. Προφανώς είμαι φριχτός γονιός.Πραγματικότητα: Ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα βίας, κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύριο, κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Κέντρο Ερευνών INNOCENTI της UNICEF στα πλαίσια της «Μελέτης για τη Βία ενάντια στα Παιδιά».   

Μύθος νούμερο 2Τάισα τα παιδιά μου junk food  γιατί είχα πολλές δουλειές και δε μπόρεσα να μαγειρέψω. Είμαι φριχτή μάνα! 
Πραγματικότητα: Κάθε μέρα σχεδόν 16 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από λόγους που έχουν να κάνουν με την ασιτία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα θάνατο παιδιού κάθε 5 δευτερόλεπτα.  

Μύθος νούμερο 3 
Το σπίτι μας είναι πολύ μικρό και δεν έχουν που να παίξουν τα παιδιά. Δε μπορώ να τους εξασφαλίσω μεγαλύτερο και νιώθω φριχτά!
Πραγματικότητα: Σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today για τα άστεγα παιδιά της χώρας, στις Η.Π.Α.,  1 στα 45 παιδιά, δηλαδή 1,6 εκ. παιδιά, ζουν στους δρόμους, σε άσυλα ή μοτέλ, ή σε σπίτια μαζί με άλλες οικογένειες! Αντίστοιχα στη  Γαλλία ζουν σήμερα πάνω από 140.000 άστεγοι, μεταξύ των οποίων οι 30.000 είναι παιδιά

Μύθος νούμερο 4Το παιδί μου, μου ζήτησε ένα παιχνίδι και του αρνήθηκα με το επιχείρημα ότι έχει ήδη πολλά!
Πραγματικότητα: Στην πρόσφατη έρευνα της Unicef,  που αποκαλύπτει την έκταση της παιδικής φτώχειας στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, επισημαίνεται ότι περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ (συν την Νορβηγία και την Ισλανδία) στερούνται βασικών αγαθών απαραίτητων για την ανάπτυξή τους. Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα ανέρχεται με βάση στοιχείων στο 23,7%. σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ με βάση τα εισοδήματα των δύο προηγούμενων ετών. Στη φτώχεια νοικοκυριών η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία, με 901.194 νοικοκυριά να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου