Σελίδες

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

10 συμβουλές για ένα ευτυχισμένο και πιο θετικό 2014!


2014
Στο τέλος του έτους όλοι σχεδόν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε με το νέο έτος. Πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε, πράγματα που θέλουμε να κάνουμε ή που θέλουμε να διορθώσουμε για να μείνουμε μακριά από κακοτοπιές και σφάλματα του 2013.
Για να βάλω λοιπόν σε μια σειρά και στις δικές μου «καλές προθέσεις» για το 2014 αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για αυτό. Ένα άρθρο με μικρές συμβουλές που θα κάνουν τον εαυτό μας πιο χαρούμενο και πιο ευτυχισμένο.
  1. Μην κάνετε τίποτα και χαλαρώστε. Ένα από τα σχέδιά μου για τη νέα χρονιά είναι να μην κάνω τίποτα κάθε μέρα για λίγα λεπτά. Οπότε το 2014 καθημερινά και για τουλάχιστον 30 λεπτά θα κάθομαι στον καναπέ μου και δεν θα κάνω τίποτα. Μέχρι τώρα το έκανα μία φορά την εβδομάδα αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού στην ουσία ασχολούμαι με πράγματα 7 μέρες την εβδομάδα και χαλαρώνω ελάχιστα.
  2. Κοιτάξτε τα μικρά πράγματα. Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα για να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος αρκεί να τα δεις. Αν είστε στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο ή στο τρένο ρίξτε μια ματιά στο όμορφο τοπίο που θα συναντήσετε, ή στους ανθρώπους που περπατάνε στο δρόμο. Δείτε γύρω σας και ανακαλύψτε την ευτυχία στα απλά. Νιώστε ευχαριστημένοι με ένα όμορφο απόσπασμα που έχετε διαβάσει κάπου. Απολαύστε τον καιρό, αν βρέχει, αν χιονίζει, αν κάνει κρύο ή ζεστή. Πάντα υπάρχει κάτι όμορφο, απλά πρέπει να μάθουμε να το βλέπουμε. Προσωπικά, η αλήθεια είναι πως η δημιουργία του blog Το Κλειδί της Σκέψης με βοήθησε να εστιάσω στην ομορφιά γύρω μου. Καθημερινά προσπαθώ να ανακαλύψω το όμορφο γύρω μου και μακάρι να τα καταφέρνω και το 2014.
  3. Να είστε ήρεμοι. Πριν θυμώσετε ή νευριάσετε σκεφτείτε αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Το να είστε θυμωμένοι για μικρά πράγματα θα δείτε πως δεν έχει κανένα νόημα. Προσπαθώ ακόμη να μην θυμώνω με μικροπράγματα και έχω δρόμο μπροστά μου.
  4. Να είστε γενναιόδωροι. Όχι μόνο με υλικά πράγματα, αλλά και με τα καλά σας λόγια ή με τις καλές σας πράξεις. Πείτε σε κάποιον φίλο σας ή στην σχέση σας μια απροσδόκητη φιλοφρόνηση. Βοηθήστε κάποιον που μπορεί να χρειάζεται τη βοήθειά σας. Επίσης φανείτε γενναιόδωροι και με τον εαυτό σας από όλες τις απόψεις. Προσπαθώντας να γίνω πιο γενναιόδωρος άνθρωπος άρχισα να αισθάνομαι πιο πλούσια και πιο γεμάτη με αυτά που ήδη έχω.
  5. Αφήστε τα πάντα για μια στιγμή. Τίποτα δεν είναι απαραίτητο και επείγον. Και αυτά που είναι επείγοντα δεν μπορούν να μπουν σε προγραμματισμό. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν απαντήσετε στα mail σας πρωί πρωί όσο σημαντικά και αν είναι. Δεν χάθηκε κάτι αν δεν μπείτε μια μέρα στο facebook, twitter, instagram κτλ. Να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο τόσο τρέξιμο και τόσες υποχρεώσεις να υπάρχουν μέσα στο μυαλό σας. Κατεβάστε ταχύτητα, δώστε την σημασία που πρέπει στα πράγματα και επιλέξτε να πάρετε μια στιγμή για τον εαυτό σας. Κρύβει μεγάλη ξεκούραση μια τόση δα μικρή μείωση στην ταχύτητα της καθημερινότητας.
  6. Φροντίστε να είστε ωραίος. Φροντίστε τον εαυτό σας για να δείχνει ωραίος, σχεδιάστε να περάσετε μια όμορφη μέρα με ωραίες δραστηριότητες, πάτε μια βόλτα σε ένα όμορφο μέρος και χιλιάδες άλλα ωραία πράγματα, καταστάσεις, στιγμές. Χαλάρωση, καλή ζωή, καλό φαγητό, καλή φυσική κατάσταση και όλα θα είναι ωραία. Βρείτε το ωραίο και γίνεται ωραίοι. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Άλλωστε είναι άκρος διασκεδαστικό και ευχάριστο το να αισθάνεσαι ωραίος άνθρωπος εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά.
  7. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Είναι κρίμα να μην δείχνετε κατανόηση στον ίδιο σας τον εαυτό και να μην είστε διαλλακτικοί μαζί του. Όλοι κάνουμε λάθη και πολλά από αυτά τα επαναλαμβάνουμε κιόλας μέχρι ίσως να καταλάβουμε το λάθος μας. Εστιάστε στην εμπειρία που αποκτήσατε από τα λάθη σας. Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για όλα και ξεκινήστε να είστε όσο πιο δίκαιοι μπορείτε μαζί του.
  8. Γελάστε. Γελάστε με κάτι αστείο, γελάστε με κάτι που είδατε ή ακούσατε, γελάστε με τα λάθη σας ή και την ανοησία σας. Το γέλιο είναι χαρά και εμείς γελώντας είμαστε μια χαρά.
  9. Ότι δίνεις στην ζωή, αυτό παίρνεις. Μοιράστε χαμόγελα, αγάπη, υποστήριξη, καλοσύνη, ευτυχία και να είστε σίγουροι πως όλα κάποια μέρα θα γυρίσουν σε εσάς πολλαπλάσια. Δώστε μέσα από την καρδιά και την ψυχή σας χωρίς να περιμένετε να πάρετε κάτι. Η ανταμοιβή θα έρθει από κάπου και έχετε τα ματιά σας ανοιχτά και το μυαλό σας καθαρό για να την δείτε. Πολλές φορές λέμε «έδωσα σε αυτόν τόσα πολλά και δε πήρα τίποτα πίσω» αυτό είναι μισή αλήθεια. Μπορεί ναι να δώσατε πολλά σε ένα άτομο και αυτό να φέρθηκε αχάριστα προς εσάς αλλά ένα άλλο άτομο που δεν κάνατε τίποτα για αυτό να σας έδωσε πολλά αλλά εσείς να μην είστε σε θέση να το δείτε αφού επιθυμείτε την ανταπόδοση από συγκεκριμένο άτομο. Τα πάντα στην ζωή επιστρέφουν αλλά όχι πάντα από εκεί που τα περιμένουμε ή τα επιθυμούμε. Έτσι για το νέο έτος: Δώστε περισσότερο, και ακόμα κι αν δεν πάρετε πίσω ακριβώς ότι ελπίζατε, απολαύσετε την αίσθηση πως κάνατε κάποιον άλλον ευτυχισμένο… πραγματικά αξίζει τον κόπο!
  10. Απολαύστε το. Απολαύστε απλά αυτό που κάνετε, απολαύστε τον κόσμο γύρω σας, απολαύστε την ζωή. Και αν και μερικές φορές μπορεί να νιώθετε λύπηση για τον εαυτό σας ή να είστε θλιμμένοι για κάτι που δεν έχετε καταφέρει κάντε μια νοητή βόλτα στον πλανήτη και σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα ένιωθαν ευτυχισμένοι με αυτά που εσείς απλά θεωρείτε δεδομένα. Νιώστε πλούσιος με όσα έχετε και απολαύσετε τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.
Για το 2014 ας δώσουμε έμφαση στην θετικότητα.
Ας κάνουμε δώρο στον εαυτό μας το δικαίωμα να βιώσει περισσότερη χαρά και ευτυχία!!!
Χρόνια μας Πολλά γεμάτα υγεία…
Ευτυχισμένο και δημιουργικό να είναι για όλους μας το 2014.
Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου