Σελίδες

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Αναζητώντας τον Mr Perfect!


Και ποια από εμάς δεν τον έχει αναζητήσει έστω και μία φορά στη ζωή της; Ποια από εμάς δεν έχει βγει έξω με τις φίλες της Σάββατο βράδυ φορώντας ό,τι πιο λαμπερό διαθέτει από ρούχα μέχρι και χαμόγελο με σκοπό να συναντήσει τον πρίγκηπα των ονείρων της; Όλες μας το έχουμε προσπαθήσει και κάποιες από εμάς εξακολουθούμε να ψάχνουμε τον ιδανικό και τέλειο σύντροφο! Ποιος όμως είναι αυτός; Είναι αληθινός; Ή είναι δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας; Αυτό είναι βέβαια σχετικό, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει η κάθε γυναίκα από τους ζωή της.

«Θέλω να έχει μία καλή δουλειά, να παίρνει καλά λεφτά, να μένει μόνος του και να είναι ανεξάρτητος, να έχει ωραίο σώμα, να ντύνεται κομψά, να μην είναι κολλημένος με το ποδόσφαιρο και τους φίλους του, να μην είναι τσιγκούνης, κ.ο.κ».

Δεν είναι κακό, να διαθέτουμε συγκεκριμένα κριτήρια στην επιλογή του συντρόφου, που αναζητούμε για να σταθεί στο πλευρό μας. Άλλωστε, δεν μπορεί ο κάθε άντρας να κάνει ευτυχισμένη την κάθε γυναίκα. Το πρόβλημα βρίσκεται, όταν τα κριτήρια μας γίνονται άκαμπτα και άφταστα, σαν να κυνηγάμε μία κορυφή που πουθενά δεν υπάρχει και ένα καρότο που ποτέ δεν πλησιάζει. Και κάθε φορά που δεν το φτάνουμε, νιώθουμε ματαιωμένες και απελπιζόμαστε κατηγορώντας την τύχη μας και όλο τον αντρικό πληθυσμό για την ανεπάρκεια του. Είναι δίκαιο;

Όχι βέβαια δεν είναι, γιατί μένουμε στα «στραβά» του συντρόφου και όχι στα δυνατά του στοιχεία και πάντα καταλήγουμε να θέλουμε το κάτι παραπάνω, που στο τέλος δεν γίνεται να το βρούμε. Ατέρμονες περιπλανήσεις χωρίς αποτέλεσμα….

Τι πρέπει να αντιληφθούμε, για να σπάσουμε τον αέναο φαύλο κύκλο;

·  Αρχικά για ποιο λόγο βάζουμε τόσο ψηλά τον πήχη. Για ποιο λόγο αναζητούμε πάση θυσία τον τέλειο άντρα που να τα «έχει όλα», αφού δεν υπάρχει και η τέλεια γυναίκα… Εμείς δεν διαθέτουμε αδυναμίες και τρωτά σημεία;
·  Σε κάθε φάση της ζωής μας έχουμε διαφορετικές ανάγκες και «θέλω». Ας βάλουμε προτεραιότητα σε αυτά και η επιλογή του συντρόφου μας να είναι εκεί βασισμένη. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, μία γυναίκα 20 ετών να έχει τα ίδια κριτήρια και ανάγκες με μία γυναίκα 30 ετών. Εκ φύσεως, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, γιατί και οι αναπτυξιακές φάσεις έχουν απόσταση η μία από την άλλη.
·   Για τον παραπάνω λόγο είναι σημαντικό να ξέρουμε πολύ καλά να διακρίνουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες από τα κοινωνικά στάνταρντ. Η διαφοροποίηση μας θα λειτουργήσει ανακουφιστικά, γιατί στο τέλος κατά πάσα πιθανότητα θα συνειδητοποιήσουμε τι μας κάνει εμάς πραγματικά ευτυχισμένες και όχι τι μας κάνει κοινωνικά αποδεκτές.
·  Το βασικότερο στην επιλογή του συντρόφου είναι να μπορείτε να επικοινωνήσετε χωρίς σήματα Μορς, να βλέπετε προς την ίδια κατεύθυνση και να μην ζορίζεστε με τις αδυναμίες του. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που φτιάχνονται από κοινού στην πορεία με την προϋπόθεση να υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές! Αυτό είναι το τέλειο και αυτό επιτυγχάνεται!


   Αθανασιάδου Μαρία - Ψυχολόγος
www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου