Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

25 τρόποι για να πείτε «σ’αγαπώ» χωρίς λόγια

ΣΧΕΣΕΙΣ από Έλενα Μπούλια | 7 Ιαν 2015

Μία από τις καλύτερες υποσχέσεις που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας είναι η νέα χρονιά να βρει εσάς και τον σύντροφό σας ακόμα πιο αγαπημένους και ευτυχισμένους. 
Κι αν το να λέτε κάθε λίγο και λιγάκι «σ'αγαπώ» δεν ακούγεται και πολύ ρεαλιστικό έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, η καταξιωμένη σύμβουλος ζευγαριών Winifred M. Reilly θυμίζει πως υπάρχουν πολλοί άλλοι -μη λεκτικοί- τρόποι για να δείχνετε στον σύντροφό σας την αγάπη σας...


«Πρόσφατα ταξιδεύαμε αεροπορικώς με τον άνδρα μου και έτυχε να καθόμαστε σε διαφορετικές σειρές. Κάθε λίγο και λιγάκι έσκυβε μπροστά από τους διπλανούς του και με ρωτούσε «θέλεις νερό;», «θέλεις να δοκιμάσεις από τη μπαγκέτα μου;», κάποια στιγμή μου έδωσε την τελευταία μπουκιά από το μπισκότο του και λίγο πριν φτάσουμε στον προορισμό μας έσκυψε ξανά μπροστά απλά και μόνο για να μου χαμογελάσει. Κάποια στιγμή, η γυναίκα που καθόταν δίπλα μου γύρισε και μου είπε «ο άνδρας σας πρέπει να σας αγαπάει πολύ». Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πόσο αλήθεια ήταν αυτό.
Έπειτα από πολλά χρόνια γάμου τα ζευγάρια εκφράζουν την αγάπη τους με πράξεις, παρά με λόγια. Με χειρονομίες ευγένειας, γενναιοδωρίας, φροντίδας ή με τρυφερά αγγίγματα. Λέγοντας στον σύντροφό μας «να προσέχεις στον δρόμο» ή «πάρε ομπρέλα», και δίνοντάς του ένα φιλί κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, αυτό που ακούει είναι «σ'αγαπώ» και μάλιστα με έναν τρόπο πολύ πιο «βαθύ» από όσο οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να δείχνει την αγάπη του. Οι παρακάτω τρόποι είναι οι πιο επιτυχημένοι -δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε:
1. Κάντε τα πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν θέλει πραγματικά να κάνει, π.χ. πλύσιμο πιάτων, πέταγμα σκουπιδιών, ενασχόληση με τους λογαριασμούς του σπιτιού.
2. «Χαρίστε» στον σύντροφό σας κάποιες αμέλειές του. Όλοι ξεχνάμε, χάνουμε, χαλάμε πράγματα. Πρέπει να του τα «κοπανάτε» κάθε λίγο και λιγάκι;
3. Φλερτάρετε. Δεν είστε ποτέ αρκετά μεγάλοι ή πολλά χρόνια παντρεμένοι για να θυμίσετε στον σύντροφό σας ότι η σπίθα παραμένει αναμμένη.
4. Να έχετε υπομονή. Είτε σας αρέσει είτε όχι, κάποιες στιγμές χρειάζεται να περιμένετε. Αντί να γκρινιάζετε και να ξεφυσάτε ανυπόμονα, πάρτε βαθιές ανάσες και χαλαρώστε.


5. Δώστε σημασία. Πραγματική σημασία. Δεν γίνεται να του αφοσιώνεστε κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά κάντε το όταν το χρειάζεται.
6. Βοηθάτε στο καθάρισμα, κάθε ώρα και στιγμή. Δεν είναι δικό σας το ποτήρι που ξέμεινε στο σαλόνι; Τι σημασία έχει; Μαζέψτε το.
7. Σταθείτε πλάι του στα δύσκολα. Δέσμευση θα πει να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις για όσο καιρό χρειάζεται, μέχρι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.
8. Σταματήστε να το «παίζετε» δυνατή. Το να είστε τρωτή βοηθά στο να έρχεστε πιο κοντά με τον άλλον.
9. Δεχθείτε και αναγνωρίστε τις πράξεις αγάπης του συντρόφου σας. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που προσέχουν και ανταποκρίνονται όταν ο ένας σύντροφος προσεγγίζει τον άλλον. Ένα «ευχαριστώ» και ένα χαμόγελο είναι ό,τι χρειάζεται.
10. Σταματήστε έναν καβγά πριν ακόμα ξεκινήσει. Ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα αγάπης είναι να παραμένετε ψύχραιμοι όταν ο σύντροφός σας είναι έτοιμος να εκραγεί.
11. Αντιμετωπίστε με χιούμορ τις καταστάσεις που σας εκνευρίζουν. Τι κι αν αποφάσισε να αψηφήσει το GPS και τώρα χαθήκατε στον δρόμο;
12. Αφήνετε πάντα βενζίνη στο αυτοκίνητο, ζεστό νερό για μπάνιο και αρκετό γάλα για τον καφέ του.
13. Ετοιμάζετε φαγητό. Δεν χρειάζεται να είστε Master Chef. Μαγειρέψτε απλά, αλλά δώστε τον καλύτερό σας εαυτό.


14. Ανταποδώστε την αγκαλιά του, το φιλί του. Χαμογελάστε του.
15. Δώστε στον άνδρα σας λίγο χώρο. Χώρο για να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου με την ησυχία του. Χώρο για να συναντήσει έναν φίλο ή για να διαβάσει μια εφημερίδα.
16. Δεχθείτε να κοιμηθείτε με το παράθυρο λίγο πιο ανοιχτό από όσο σας αρέσει.
17. Δεχθείτε να κοιμηθείτε με το παράθυρο λίγο πιο κλειστό από όσο σας αρέσει.
18. Κρατάτε επαφή. Είστε και οι δύο πολυάσχολοι μέσα στη μέρα. Αλλά ένα γλυκό μήνυμα προλαβαίνετε να το στείλετε.
19. Ο άνδρας σας σκέφτεται να ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό, να αρχίσει να τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να προπονηθεί για τον Μαραθώνιο. Η απάντησή σας: Αυτό είναι υπέροχο!


20. Κάντε το πρώτο βήμα έπειτα από έναν καβγά. Μην σκέφτεστε ποτέ πως ο πρώτος που παραδίδει τα όπλα είναι αυτός που παραδέχεται το λάθος του. Ο γάμος δεν είναι κοκορομαχία. Χρειάζεται υπομονή και καλοσύνη για να ανθίσει.
21. Αποδεχθείτε -τουλάχιστον για ένα βράδυ- το ροχαλητό του συντρόφου σας. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα ροχαλίζετε και εσείς.
22. Κάντε την σχέση σας προτεραιότητα. Ο γάμος δεν παραμένει «στα μέλια» από μόνος του, χρόνο με τον χρόνο. Βγείτε ένα βράδυ οι δυο σας, πηγαίνετε μια εκδρομή, μην δουλεύετε από το πρωί μέχρι το βράδυ και -για όνομα του Θεού!- κλείνετε το κινητό σας όταν είστε μαζί!
23. Πιστεύετε πως ο σύντροφός σας έχει ανάγκη να του τονώσετε την αυτοπεποίθηση; Πείτε σε κάποιον πόσο ταλαντούχος, έξυπνος, δοτικός είναι. Πόσο υπομονετικός είναι με τα παιδιά. Πόσο ωραία μαγειρεύει. Και φροντίστε όταν το λέτε να σας ακούει.
24. Κάντε ό,τι μπορείτε για να είστε υγιείς. Σωματικά και πνευματικά.
25. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η ζωή είναι μικρή. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας κρατώντας κακίες και επιμένοντας σε εγωισμούς που, στην πραγματικότητα, είναι ανούσιοι! Επικεντρωθείτε, αντίθετα, σε όλα αυτά που κάνουν τον γάμο σας όμορφο και ευτυχή!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου