Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Η ξεχασμένη φόρμουλα της πραγματικής γοητείας

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την γοητεία; Είναι το σώμα, το πρόσωπο, το φιρμάτο ρούχο ή όλα αυτά μαζί; Κάποιοι έχουν ορίσει πως είναι όλα αυτά μαζί. Must have για τέλειο πρόσωπο, must have για να έχεις το τέλειο σώμα, must have ρουχαλάκι, τσαντούλα, παπουτσάκι για να ανέβουν οι μετοχές της γοητείας.
Και ας υποθέσουμε πως κάποιος έχει όλα τα “must have”. Θεωρείται γοητευτικός/ή; Επιφανειακά ίσως και να είναι έτσι. Εδώ όμως θα μιλήσουμε για την πραγματική γοητεία.
Η πραγματική γοητεία είναι να αγαπάς και να βλέπεις όμορφο αυτά που φοράς κάθε μέρα: «το σώμα και την ψυχή σου». Να θρέφεις το πνεύμα σου αναπτύσσοντας μια ευγενική και θετική συμπεριφορά προς τον εαυτό σου και τους άλλους. Και μόλις ξεκινήσεις να εμπιστεύεσαι και να αγαπάς εσένα για αυτό που είσαι, θα γίνεσαι ακαταμάχητα γοητευτικός/η και προς τα έξω.
Όπως ακριβώς διαλέγουμε τη σωστή τροφή για το σώμα μας, έτσι πρέπει να επιλέγουμε να θρέφουμε τον εαυτό μας με στοργή και αγάπη. Αν αγαπάμε αυτό που είμαστε μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας, θα είναι πιο εύκολο να αποδεχτούμε όλα μας τα κομμάτια με τις ατέλειές τους. Το καλύτερο και μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να ενισχύουμε πρωτίστως την εσωτερική μας εμφάνιση και να αισθανόμαστε άνετα με την εξωτερική μας εμφάνιση. Να αγαπάμε το σώμα μας έτσι όπως είναι γιατί είναι ένα πολύτιμο οικοδόμημα, ο Ναός, που φιλοξενεί την ψυχή μας η οποία είναι το μοναδικό κομμάτι μας που εκπέμπει πραγματική γοητεία.
Τίποτε πέρα από την ψυχή μας δεν εκπέμπει γοητεία. Καμία γόβα Jimmy Choo, καμία περιφέρεια γλουτών κανένας δείκτης μάζας σώματος, κανένα μακιγιάζ, καμία κρέμα. Οι πραγματικά γοητευτικοί άνθρωποι έχουν μια εσωτερική ομορφιά γεμάτη αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια και φαίνεται μέσα από τα μάτια τους από τον τρόπο που περπατάνε και κινούνται και από το λαμπερά γνήσιο χαμόγελό τους. Νιώθουν όμορφα για αυτό που είναι, νιώθουν άνετα με το σώμα τους και δε χρειάζονται την αποδοχή ή να μπουν στα καλούπια κανενός.
Η ξεχασμένη φόρμουλα της πραγματικής γοητείας

Επίσης άλλα στοιχεία που συνθέτουν την εσωτερική τους ομορφιά είναι:

• Εκτιμούν τη ζωή τους
• Αναγνωρίζουν την ομορφιά που υπάρχει γύρω τους και μέσα στους άλλους
• Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουν
• Βρίσκουν δύναμη μέσα από τις αναποδιές και τα εμπόδια
• Ξέρουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία
• Ανταποκρίνονται με πάθος σε όλα όσα έχει να τους προσφέρει η ζωή
• Γνωρίζουν πώς μπορούν να γίνουν αυτό που επιθυμούν
• Φροντίζουν για τη δική τους ευημερία και στη συνέχεια για την ευημερία των άλλων
• Προστατεύουν το περιβάλλον και τα ζώα
• Έχουν ένα δίκτυο από υποστηρικτικούς, ζωηρούς, φωτεινούς, ενθουσιώδεις και συμπονετικούς ανθρώπους
• Μαθαίνουν νέους τρόπους για να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους
http://enallaktikidrasi.com/2016/06/xechasmeni-formoula-tis-pragmatikis-goiteias/

Οπότε η φόρμουλα της γοητείας είναι:

Γοητεία= (Εσωτερική Ομορφιά x 2 ) + εξωτερική εμφάνιση

Η υποχρέωση και το καθήκον μας είναι να ασχολούμαστε πρώτα με την εσωτερική ομορφιά άσχετα με τις καταστάσεις και τα γεγονότα στη ζωή μας. Πάντα να ξεκινάμε με την πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω στο να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ελέγχουμε οτιδήποτε μας συμβαίνει, όμως μπορούμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας και την συμπεριφορά μας. Το χρωστάμε στον εαυτό μας να μας αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, έτσι όπως είμαστε. Το χρωστάμε στον εαυτό μας να ζήσουμε επιτέλους χαρούμενοι και ολοκληρωμένοι, γιατί παρά τους δύσκολους καιρούς δεν πρέπει «να μην μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου