Σελίδες

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φιλία: μια αξία ανεκτίμητη


   Ποιος από εμάς δεν έχει ένα "καλύτερο" φίλο; Κάποιον που μοιράζεται τα μυστικά του, που τρέχει να βρει στις ελεύθερες ώρες του.
   Μερικές φορές κάποιον που τον θύμωσε, τον έκανε να κλάψει... 
   Η φιλία, με τα πάνω της και τα κάτω της είναι μια αξία ανεκτίμητη. Γι' αυτό, όπως και όλες οι σχέσεις, μοιάζει σαν ένα λουλουδάκι πουθέλει πότισμα και φροντίδα για να ανθίσει. Αλλιώς ξεραίνεται.

  Συμβουλές για να γίνετε ένας καλός φίλος:

1. Σταθείτε δίπλα στους φίλους σας στα δύσκολα μα και στα εύκολα. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται τη χαρά τη μοιράζεται κανείς πολύ πιο δύσκολα, γιατί το πράσινο τέρας της ζήλειας καραδοκεί!

2. Αν για κάποιο λόγο θυμώσετε ή νιώσετε πληγωμένοι από το φίλο σας, αντί να του κρατήσετε μούτρα για να τον τιμωρήσετε, εξηγήστε του τι ήταν αυτό  που σας πείραξε. Αν το έκανε χωρίς να το καταλάβει, θα μπορέσει έτσι να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Αν πάλι το έκανε επίτηδες, την επόμενη φορά δε θα μπορεί να πει πως το έκανε άθελά του.

3. Να είστε εχέμυθοι με τα μυστικά που σας εμπιστεύονται οι φίλοι σας. Είναι πολύ σημαντικό να μην μοιράζετε γύρω σας κάτι που ο φίλος σας σας εκμυστηρεύτηκε, τιμώντας σας με την εμπιστοσύνη του!

4. Να αγαπάτε τους φίλους σας γι' αυτό που είναι. Μην προσπαθείτε να τους " κόψετε και να τους ράψετε " στα μέτρα σας. Σκεφτείτε πως πολλές φορές μεγάλες φιλίες αναπτύσσονται ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιάζουν τελείως αταίριαστοι. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου