Σελίδες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πώς δείχνουν την αγάπη τους τα παιδιά

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016
   

Είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση που σας βγήκε αυθόρμητα διαβάζοντας τον τίτλο είναι «με άπειρους τρόπους» και δίκιο θα έχετε. Πάμε λοιπόν να δούμε τους πιο διαδεδομένους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά «μαρτυρούν» την αγάπη τους για τους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο:
  • Η πρώτη και μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του παιδιού είναι ότι έχει τους γονείς του ως πρότυπο. Δεν είναι κάτι που γίνεται από την αρχή συνειδητά, όμως σε κάθε περίπτωση το παιδί απορροφά σα σφουγγάρι κάθε θετική ή αρνητική συμπεριφορά που επιδεικνύετε μπροστά του.

  • Λειτουργείτε ως το καταφύγιό του για οτιδήποτε το φοβίζει, το αγχώνει ή το προβληματίζει και αυτό σας το δείχνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα και την ηλικία του. Όπως σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων, αγάπη και εμπιστοσύνη πάνε πακέτο. Και στη δική σας σχέση με το παιδί, η εμπιστοσύνη που σας δείχνει είναι τυφλή!

  • Ψάχνει ακόμα και την πιο ασήμαντη αφορμή για να βρεθεί κοντά σας και επιδιώκει τη σωματική επαφή. Όταν το καταφέρνει, όλα φαντάζουν απλά και όμορφα στο μυαλουδάκι του.

  • Αναζητά συνεχώς τρόπους να τραβήξει την προσοχή σας, πολλές φορές και με ενέργειες που γίνονται επί τούτου. Αυτή η νοοτροπία του παιδιού περιλαμβάνει και στοιχεία εγωισμού, όμως ουσιαστικά αυτό που το ενδιαφέρει είναι να κάνει τους ανθρώπους που αγαπά περισσότερο να ασχοληθούν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου