Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η Ιθάκη δεν υπάρχει. Πρέπει να την βρεις και να την διεκδικήσεις

ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ
Της Άννας Συργιάννη
Αν η ζωή ήταν ένα τρένο διάλεξε εσύ τους επιβάτες και τον προορισμό σου. Κάθε σταθμός είναι σαν μια δοκιμασία που πρέπει να περάσεις για να προχωρήσεις μπροστά. Στη διαδρομή θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες και αρκετούς κομπάρσους,αρκεί να ξέρεις να τους προσπεράσεις.
Η ζωή του καθενός είναι ένας προορισμός δίχως τέλος. Φρόντισε στον προορισμό αυτό να μην αφήνεις τους άλλους να σε κατευθύνουν αλλά να σε καθοδηγούν με βάση τις πράξεις σου. Γιατί όλοι κάνουμε λάθη,και δε γεννηθήκαμε τέλειοι για όλους και για όλα. Τα “ταξίδια” που κάνουμε καθημερινά έχουν αντίκτυπο στο ψυχικό μας κόσμο.
Τουλάχιστον ας είναι ωφελιμιστικά και ουσιαστικά γιατί αυτά καθορίζουν το μέλλον μας. Κι αν με ρωτάτε ποιο το μέλλον μας;
Θα σας πω εκείνο που αναζητούμε όλοι. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει το ΣΗΜΕΡΑ και γι’αυτό το λόγο είμαστε γεννημένοι για να ζούμε όλοι μας. Το χθες έχει φύγει και το αύριο είναι άγνωστο,υπάρχει μόνο η στιγμή που ζεις στο εδώ και τώρα. Κι αν ξέρεις να είσαι παρών στο παρόν σου τότε θα καταλάβεις την ουσία της αληθινής ζωής.
Η Ιθάκη δεν υπάρχει.
Υπάρχει μόνο η θάλασσα κι ένα καράβι…το κορμί κι ο καπετάνιος Νους!
Θα κρατήσω αυτό το ρητό του Καζαντζάκη και θα σας το αφιερώσω με σκοπό να ωφελήσει τον καθένα στα ταξίδια της ζωής του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου