Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Όταν η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016
   

Είναι μια κατάσταση που αφορά πολλές οικογένειες στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Πάμε να δούμε πώς πρέπει να διαχειριστείτε το πρόβλημα με γνώμονα το καλό του παιδιού σας:
  • Προσπαθήστε να αφήσετε το παιδί όσο γίνεται ανεπηρέαστο από τη δύσκολη κατάσταση. Φροντίστε να μη γίνεται μάρτυρας συχνών τσακωμών, ούτε να σας βλέπει όλη την ώρα κακοδιάθετους γιατί θα ανησυχήσει και θα αγχωθεί πολύ.

  • Εξηγήστε στο παιδί ότι είναι μια παροδική δυσκολία και αργά ή γρήγορα θα λυθεί. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να το διαβεβαιώσετε ότι δε θα του λείψει τίποτα από όσα έχει πραγματικά ανάγκη.

  • Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να γίνει σαφές στο μυαλουδάκι του ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι εφικτό να του αγοράζετε οτιδήποτε σας ζητήσει, όπως ενδεχομένως συνέβαινε πριν που υπήρχε άλλη οικονομική άνεση. Και πάλι όμως θα έχει πολύ περισσότερα ρούχα, παιχνίδια και άλλα υλικά αγαθά σε σχέση με άλλα παιδάκια.

  • Είναι μια περίοδος που δεδομένα το παιδί σας έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη. Αφού λοιπόν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε χαρούμενο με συχνές αγορές πραγμάτων, περάστε περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο μαζί του, αφού έτσι θα αντιληφθεί ότι η προσωπική του ευτυχία δεν περνάει μόνο μέσα από νέες αγορές.

  • Με δεδομένη την οικονομική κρίση η οποία μαστίζει ολόκληρη τη χώρα, είναι εξέχουσας σημασίας για την ψυχοσύνθεση του παιδιού να καταλάβει ότι δεν αντιμετωπίζει μόνο η δική του οικογένεια αυτό το πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί μόνο του και χρειάζεται η δική σας αρωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου