Σελίδες

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πόσο κοστίζει μία ανθρώπινη ζωή;

«Πόσο κοστολογείτε ένα πιάτο φαΐ, 

μία αγκαλιά ανθρώπινη, 
μία κουβέρτα για να ζεστάνει αυτά τα παιδιά;»
«Το πρόσωπο της Ευρώπης είναι η Μυτιλήνη.»
«Πόσο, αλήθεια, εσείς κοστολογείτε μία ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστολογείτε ένα παιδάκι πέντε χρονών που πνίγεται στις θάλασσες του Αιγαίου; Και εμείς πρέπει να το πάρουμε για να το σώσουμε! Πόσο κοστολογείτε ένα πιάτο φαΐ, μία αγκαλιά ανθρώπινη, μία κουβέρτα για να ζεστάνει αυτά τα παιδιά;» 
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο ελληνικός λαός είναι ένας φτωχός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά! Δεν διεκδικούμε, λοιπόν, ούτε ένα ευρώ! Ούτε ένα ευρώ για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας. Όποιος από εμάς εδώ είχε ανθρώπους που πέθαιναν στην αυλή του, θα διεκδικούσε να τους δώσει ένα πιάτο φαΐ και να τους σώσει»
«Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά, τούτη την κρίσιμη ώρα
διδάσκει στους ευρωπαίους εταίρους
ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. »
»Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά, τούτη την κρίσιμη ώρα διδάσκει στους ευρωπαίους εταίρους ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το πρόσωπο της Ευρώπης είναι η Μυτιλήνη. Και όχι το πρόσωπο εκείνο στα σύνορα της Ουγγαρίας, όπου κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές σε πρόσφυγες που κουβαλάνε μωρά παιδιά, προκειμένου να τους φωτογραφίσουν! Στη στάση της εθνικής ευθύνης πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, απέναντι σε κάποιους που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να βρουν τρόπο να λοιδορήσουν την Ελλάδα για τον τρόπο που αγωνίζεται για να υπερασπιστεί αξίες σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τον λαό μας. 

»Τις τελευταίες ημέρες τα κύματα δεν ξεβράζουν στις ακτές μας μόνο σορούς ανθρώπων, αλλά ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό»


«Αισθάνομαι ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει αυτό το ανθρώπινο δράμα»

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία αυτή την ώρα» «Για να υπηρετήσουμε αυτό το καθήκον, ανάγκη είναι να κρατήσουμε στάση που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης που κινδυνεύει να τις χάσει και να απομονώνουμε ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Τα νεκρά παιδιά όλοι τα συμπαθούν, αλλά τα ζωντανά παιδιά που έρχονται κατά πάνω μας δεν τα συμπαθεί κανείς. Όλη αυτή η ιστορία αναδεικνύει την αδυναμία της Ευρώπης να σεβαστεί τις αξίες της»

Ένας Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου