Σελίδες

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Είστε στα όρια της εξάντλησης με τα παιδιά σας;Tρόποι αντιμετώπισης!

boredmother babyradio
Όλοι οι γονείς θέλουν να περνάνε κάθε στιγμή με τα παιδιά τους. Ομως μπορεί να το παρακάνετε και αυτό δεν είναι υγιές ούτε για εσάς και ούτε για τα παιδιά σας. Μπορεί όμως να υπάρχει ισορροπία ;
Φυσικά δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ωρών που πρέπει να περνάτε με τα παιδιά σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε την καθημερινότητά σας και να αναρωτηθείτε τα εξής:
περνάτε κάθε ώρα και στιγμή με τα παιδιά σας;
Για ότι συμβαίνει βασίζονται σε εσάς και δεν μπορούν στιγμή να κάνουν μακριά σας;
Σύμφωνα με έρευνες ειδικών ψυχολόγων έχετε φτάσει στο σημείο που ή νιώθετε πολύ καλά με το να περνάτε όλο σας τον χρόνο με τα παιδιά σας ή είστε στα όρια της εξάντλησης.
Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία ακολουθούν τρόποι αντιμετώπισης της εξάντλησης:
Αλλάξτε πρόγραμμα και συνήθειες
Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν μερικές δραστηριότητες ολομόναχα για να νιώσουν περισσότερο ανεξάρτητα και να προσπαθήσουν χωρίς την βοήθειά σας. Δοκιμάστε για παράδειγμα να διαβάσετε ή να μαγειρέψετε την ώρα που τα παιδιά σας κάνουν κάποια δραστηριότητα στο ίδιο δωμάτιο. Τα παιδιά σας νιώθουν ασφαλή και ανεξάρτητα γιατί είναι μαζί σας και ταυτόχρονα μόνα τους.
Θέστε όρια
Βάλτε τα παιδιά σας για ύπνο μια λογική ώρα ,προκειμένου να έχετε λίγο χρόνο για εσάς για ξεκούραση και ηρεμία
Συμφωνείστε σε ένα (τελευταίο) παιχνίδι
Οι γονείς που περνάνε πολλές ώρες παίζοντας με τα παιδιά τους είναι λογικό να μην μπορούν να σταματήσουν το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να διδάσκετε στα παιδιά σας ότι έχετε και άλλες υποχρεώσεις και να αφιερώνετε χρόνο και σε άλλα πράγματα.
Δείτε τους φίλους σας (και εκτός facebook)
Οι βραδιές μόνο με φίλους ή φιλικά ζευγάρια θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε διάθεση και να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Κάντε κάτι διαφορετικό χωρίς τα παιδιά σας, αφήστε τα για λίγο στους γονείς σας για να χαλαρώσετε και να έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο με τον εαυτό σας. Είναι λογικό να νιώσετε τύψεις που αφήνετε τα παιδιά σας και κάνετε κάτι μόνοι σας. Όμως είναι και απόλυτα υγειές για τα παιδιά σας να βλέπουν τους γονείς τους να ασχολούνται και με άλλα πράγματα εκτός της οικογένειας.
Και θυμηθείτε: αν κάνετε πράγματα που σας κάνουν δυστυχισμένους αυτό μεταφέρεται και στα παιδιά σας. Αν είστε ευτυχισμένοι τότε είναι ευτυχισμένα και τα παιδιά σας….
babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου