Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Τι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε με τα παιδιά πριν την πρωτοχρονιά!

2015 ok
Σε λίγες μέρες πλησιάζει η νέα χρονιά. Ο εορτασμός της νέας χρονιάς είναι πολύ σημαντικός για τα παιδιά. Στα μάτια των παιδιών η πρωτοχρονιά είναι μια υπέροχη γιορτή που χάρη σε εσάς θα γίνει ακόμη πιο μαγική.Υπάρχουν πολλές ιδέες για να κάνετε τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς να είναι μια υπέροχη ανάμνηση για όλη σας την οικογένεια.
  • Το βράδυ της πρωτοχρονιάς μαζευτείτε γύρω από το τραπέζι και συζητήστε μαζί με την οικογένειά σας για το ποιο ήταν το αγαπημένο σας πράγμα την χρονιά που φεύγει. Ακόμη πείτε τι θα θέλατε να αφήσετε πίσω αυτή την χρονιά και τι θα θέλατε να έρθει μέσα στην καινούρια χρονιά.
  • Αφήστε τα παιδιά σας να μείνουν ξύπνια έως τα μεσάνυχτα.Αν δεν θέλετε να ξενυχτησουν μέχρι αργά μπορείτε να αλλάξετε τα ρολόγια και να γιορτάσετε την πρωτοχρονιά νωρίτερα και να σβήσετε τα φώτα να μετρήσετε αντίστροφα και να ανοίξετε την πόρτα για να μπει ο νέος χρόνος.
  • Φτιάξτε ένα κολάζ με τα παιδιά σας με φωτογραφίες από την χρονιά που πέρασε και γράψτε από κάτω :»Αντίο 2014!». Βάλτε το κολάζ σε εμφανές σημείο έτσι ώστε να το βλέπετε καθ” όλη την διάρκεια της χρονιάς.
  • Βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία το βράδυ της πρωτοχρονιάς και κάντε το κάθε χρόνο
  • Βάλτε όλοι μαζί στόχους για την νέα χρονιά και προσπαθήστε να τους πραγματοποιήσετε.
  • Γράψτε μία λίστα με τα πράγματα που θέλετε να ξεφορτωθείτε κυριολεκτικά και μεταφορικά.Μπορείτε φυσικά να κάνετε και μια λίστα μόνοι σας με τα πράγματα που θέλετε να διώξετε από την ζωή σας.
  • Κάντε μια μεγάλη αγκαλιά με τα παιδιά σας και με την οικογένειά σας και πείτε τους πόσο τους αγαπάτε. Δείξτε τους πως αισθάνεστε και ενθαρρύνετέ τους να κάνουν το ίδιο.
Προσπαθήστε να κάνετε τα παραπάνω κάθε χρόνο με τα παιδιά σας για να τους δώσετε υπέροχες αναμνήσεις που θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν.
Καλή χρονιά!
babyradio.grΚατερίνα Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου