Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλεις τον καλύτερο μαθητή της τάξης;

schoolkid_logo

7 tips για καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο!
Μπορεί να μην είμαστε δίπλα τους μέσα στην τάξη για να τα βοηθάμε να τα πάνε καλά στα μαθήματα (και ευτυχώς!), αλλά υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για να είναι τα παιδιά έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο!
1. Επιμένετε να κοιμάται καλά το βράδυ.
Αν κοιμάται πιο αργά τώρα το καλοκαίρι, φροντίστε να φέρνετε την ώρα του ύπνου 10-15 λεπτά νωρίτερα κάθε βράδυ περίπου δυο βδομάδες πριν αρχίσει το σχολείο. Τα παιδιά χρειάζονται ξεκούραση για να μπορούν να συγκεντρωθούν στο σχολείο.
2. Ελέγξτε την τσάντα του.
Σιγουρευτείτε ότι δεν έχει ξεχάσει να σας δώσει κάποιο σημαντικό σημείωμα της δασκάλας ή ότι όλα τα πράγματα που χρειάζεται για τη σημερινή μέρα είναι εκεί.
3. Να είστε πάντα εκεί στις συναντήσεις γονέων-δασκάλων.
Πάντα έχετε κάτι να αποκομίσετε από τη συζήτηση με τον δάσκαλο του παιδιού σας. Αφήστε που τα παιδιά θα αισθανθούν άσχημα αν όλοι οι γονείς είναι εκεί εκτός από τους δικούς τους.
study
4. Μάθετε τη ρουτίνα.
Κρατήστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου σε εμφανές σημείο, ώστε να ξέρετε κι εσείς και το παιδί πότε χρειάζεται φόρμες γυμναστικής, πότε πρέπει να πάρει μπλοκ σχεδίου μαζί του κ.λπ. Έτσι και το παιδί θα είναι σωστά προετοιμασμένο και εσείς θα μπορείτε να κάνετε λεπτομερείς ερωτήσεις για το πώς πήγε η μέρα στο σχολείο.
5. Μιλήστε με άλλους γονείς.
Επειδή είναι δύσκολο να είστε σίγουροι ότι η αντίληψη που έχει το παιδί σας για το τι συμβαίνει μέσα στην τάξη είναι ακριβής, είναι καλό να έχετε επαφή με άλλους γονείς ώστε, αν χρειαστεί, να έχετε μια πιο σφαιρική οπτική των πραγμάτων.
7. Δείξτε ενδιαφέρον.
Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, δείξτε στο παιδί ότι ενδιαφέρεστε για το τι μαθαίνει και πώς είναι η σχολική του ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου