Σελίδες

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τι μπορεί να κάνει η/ο εκπαιδευτικός για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών του

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 4, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση

Τι μπορεί να κάνει η/ο εκπαιδευτικός για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών του
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon31. Χρησιμοποποιεί το όνομα κάθε μαθητή όταν του απευθύνει το λόγο.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon32. Δίνει σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να πετύχουν στην τάξη.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon33. Αναθέτει ευθύνες σε όλους τους μαθητές της τάξης.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon34. Με κάθε ευκαιρία προβάλλει τις θετικές πτυχές από τις εργασίες κάθε παιδιού.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon35. Δεν ειρωνεύεται ούτε υποτιμά τους μαθητές για τυχόν απορίες τους.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon36. Προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια σε παιδιά που έχουν δυσκολίες στα μαθήματα τους.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon37. Φροντίζει να μάθει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη ζωή των μαθητών του στο σπίτι.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon38. Δείχνει ενδιαφέρον για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon39. Διδάσκει στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν εποικοδομητικά τις αποτυχίες τους.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon310. Ενθαρρύνει τα παιδιά να τολμούν και να μη φοβούνται το νέο και το διαφορετικό.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon311. Ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην τάξη.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon312. Δεν παίρνει για δεδομένο ό,τι άκουσε σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών του.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon313. Δεν είναι υπερπροστατευτικός με τους μαθητές του, όπου χρειάζεται τους αφήνει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon314. Επαινεί και επιβραβεύει τους μαθητές ακόμα και για τα πιο μικρά τους επιτεύγματα.
Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου