Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο


Το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο
Μπορεί κάποιοι από εσάς να μη συμφωνούν με τις παρακάτω απόψεις, όμως, εκτός από αυτούς τους λόγους υπάρχουν και άλλοι εκατοντάδες για τους οποίους το να χτυπάς το παιδί σου δεν είναι ποτέ καλή ιδέα..!

Το ξύλο δείχνει ότι ο «πιο δυνατός» έχει δίκιο

Όταν χρησιμοποιείτε τη σωματική τιμωρία για να δείξετε στο παιδί σας ότι έκανε κάτι λάθος, στέλνετε το ακούσιο μήνυμα ότι όποιος είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος αποφασίζει για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας μπορεί να καθορίσει με τη σειρά του τι είναι σωστό και τι λάθος όταν γίνει πιο δυνατό από εσάς;

Το ξύλο καταδεικνύει ότι οι μεγαλύτεροι έχουν το δικαίωμα να χτυπάνε τους νεότερους

Στέλνετε το μήνυμα ότι οι μεγαλύτεροι και μεγαλόσωμοι μπορούν να χτυπάνε τους μικρότερους και πιο έξυπνους ανθρώπους. Αυτό είναι ακόμα πιο μπερδεμένο όταν εσύ ο ίδιος πειθαρχείτε ένα παιδί να χτυπήσει κάποιον. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί όταν το παιδί σας μεγαλώσει και γίνει πιο μεγαλόσωμο από εσάς;

Το ξύλο δίνει το παράδειγμα ότι η βία μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα

Το ξύλο, επίσης, δίνει το παράδειγμα ότι η βία είναι σωστός τρόπος για να λύνετε τα προβλήματα. Το παιδί σας μπορεί να αντιληφθεί τη σωματική τιμωρία και ως τρόπο εκφοβισμού και του στέλνετε λάθος μηνύματα.


Το ξύλο καταστρέφει την αυτοεκτίμηση

Όταν τα παιδιά τα δέρνουν οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι τα προστατεύουν, δημιουργεί στο παιδί μια απορία «Τι κάνω λάθος;». Η αυτοκριτική είναι κρίσιμης σημασίας και εύθραυστη. Αν θέλετε το παιδί σας να επιτύχει στη ζωή του τότε το επίπεδο της αυτοεκτίμησής του είναι μείζων παράγοντας για την πορεία του.

Το ξύλο μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ανάπτυξης ψυχικών συμπτωμάτων υγείας

Σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα, συνδέσεις έχουν βρεθεί μετά από διαγνώσεις της ψυχικής υγείας σε υψηλά περιστατικά του ξύλου στην παιδική ηλικία για πειθαρχικούς σκοπούς. Είμαστε σίγουροι ότι με το να χτυπάτε το παιδί σας σε μικρή ηλικία, δεν θα θέλατε να του δημιουργήσετε μακροπρόθεσμα ψυχολογικά προβλήματα.

Κανένας δε μπορεί να μάθει όσο είναι φοβισμένος

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά είναι φυσιολογικά αδύνατο να μάθουν και να εφαρμόσουν σκέψεις υψηλής τάξης όταν είναι φοβισμένα. Ο φόβος είναι υπεύθυνος για την ώθηση για τσακωμό. Αν θέλετε το παιδί σας να μάθει, είναι προτιμότερο να μειώσετε το φόβο, παρά να τον αυξήσετε.

Το ξύλο μαθαίνει στα παιδιά να λένε ψέμματα για να σας αποφύγουν ή να σας αγνοήσουν

Όταν σκέφτεστε την τιμωρία, γενικά δεν αποτρέπει τη συμπεριφορά εκτός αν αυτός που θα τιμωρηθεί είναι παρών. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν, εκτός και αν το επίπεδο της ανίχνευσης είναι υψηλό. Η τιμωρία μαθαίνει στα παιδιά να αποφεύγουν την ανίχνευση του προβλήματος αγνοώντας τους γονείς τους.

Ας προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε πιο ανθρώπινους τρόπους για να μαθαίνουμε στα παιδιά τη δική μας άποψη του «καλού» και του “κακού”, αντί να προσπαθήσουμε να τους προκαλέσουμε πόνο. Τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας θα σας ευγνωμονούν!

Θυμηθείτε ότι παιδιά ακολουθούν τα βήματα των γονέων τους…

Πηγή: govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου