Σελίδες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μαμά χωρίς ελεύθερο χρόνο.Τα παιδιά θέλουν μια ευτυχισμένη μαμά και όχι μια λυπημένη μαμά .

mothers_day_640Η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή καλείται να αναλάβει πολλούς ρόλους κάτι που αναμφισβήτητα δεν είναι καθόλου εύκολο. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της γυναίκας είναι η γέννηση του μωρού της. Από τη στιγμή της γέννησης του μωρού η γυναίκα καλείται  να ανταποκριθεί και στο τεράστιο ρόλο της μητέρας. Αφοσιώνεται στο παιδί της και το μητρικό ένστικτο την κάνει να δίνει τη ψυχή και το σώμα της για τη φροντίδα του μωρού της. Η νέα μαμά δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι άνθρωπος και γυναίκα και για να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο της μητέρας πρέπει να βρίσκει τρόπους -όσο ανέφικτο κι αν ακούγεται- για να ξεκουράζεται, να καθαρίζει το μυαλό της.
Οι μαμάδες χρειάζονται λίγο χρόνο για τις ίδιες προκειμένου να ξεκουραστούν ψυχικά και λιγότερο σωματικάάλλα και να ανανεώσουν τις παραστάσεις και τα ερεθίσματα τους προκειμένου να επιστρέψουν σπίτι  και να απολαύσουν την μητρότητα άλλα και να προσφέρουν πολλά περισσότερα στα παιδιά τους.
Η μαμά χρειάζεται πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό της.  Οι ψυχολόγοι  τονίζουν πως τα παιδιά θέλουν μια ευτυχισμένη μαμά και όχι μια λυπημένη μαμά.  «Καλή μαμά δεν σημαίνει μια μαμά που είναι διαρκώς στην πίεση, στο άγχος, στην τρεχάλα… ατημέλητη και χωρίς να αγαπά και να φροντίζει τον εαυτό της». Οφείλει να βρει λίγο χρόνο για εκείνη και μόνο  για εκείνη τονίζουν οι ειδικοί.
Διαβάστε  τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο
Ο καλός σχεδιασμός σας εξοικονομεί και χρόνο και κόπο.Μπορείτε  δηλαδή να κάνετε  ένα πρόγραμμα ημέρας μέσα στο οποίο, εάν το τηρήσετε θα υπάρχει και διαθέσιμος χρόνος για εσάς. Ο προγραμματισμός σας διευκολύνει, ώστε να εξασφαλίζετε χρόνο τον οποίο θα αξιοποιήσετε για τον εαυτό σας. Προσοχή όμως!Πρέπει να είστε διατεθειμένες να προσφέρετε χρόνο στον εαυτό σας και όχι να τον διαθέσετε σε άλλες υποχρεώσεις. Δεχτείτε την προσφορά βοήθειας όταν σας δίνεται.
Ζητείστε βοήθεια, ακόμη και όταν δεν σας προσφέρεται από μόνη της και κάνετε συμμαχίες.Μην περιμένετε να έρθει κάποιος και να σας αυτοπροταθεί να κρατήσει το μωρό σας προκειμένου να ξεκουραστείτε ή να πάτε μια βόλτα μόνη σας στο πάρκο. Ζητήστε από μόνη σας τη βοήθεια από τα άτομα του περιβάλλοντός σας.  Στραφείτε στις φίλες σας για  βοήθεια
Ζητείστε  και καλοδεχτείτε τη συμμετοχή του μπαμπάΟ μπαμπάς όσο μικρό και αν είναι το παιδί σας πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή στο μεγάλωμα του. Εάν δε θηλάζετε και το μωρό σας πίνει γάλα με το μπιμπερό, ο μπαμπάς μπορεί να το ταΐσει. Άλλωστε ο χρόνος που θα περάσουν μαζί θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ τους. Εσείς πρέπει να αφιερωθείτε στον εαυτό σας για όσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας και να μην ανησυχείτε εάν ο μπαμπάς περνά  καλά με το μωρό σας… χαλαρώστε προκειμένου να ξεκουραστείτε ψυχικά και σωματικά.
Και μη ξεχνάτε πως την ώρα που έχετε  βρει λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί, μην νιώθετε ενοχές. Μην κάνετε κακές, δυσάρεστες σκέψεις, ότι δεν είστε καλή μαμά, ότι έχετε  αφήσει το μωρό σας για να κάνετε βόλτες. Δεν είναι έτσι. Αυτός ο ελεύθερος χρόνος θα σας βοηθήσει να είστε καλύτερη μανούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου