Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ποιο είναι το μυστικό μιας δεμένης οικογένειας;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
Happy-Family90
Όλες οι σχέσεις για να είναι επιτυχημένες απαιτούν πολύ προσπάθεια και πολύ κόπο.Το να είσαι γονιός είναι το πιο δύσκολο επάγγελμα του κόσμου και η δεμένη σχέση με τα παιδιά σας είναι απαραίτητη για την επικοινωνία.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την σχέση με τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε μια δεμένη οικογένεια:
  • Διδάξτε τους τα «πιστεύω» σας.
Πείτε τους τι πιστεύετε και γιατί.Δώστε χρόνο στο παιδί σας για να σας ρωτήσει και απαντήστε τους ειλικρινά.
  • Βρείτε ένα κωδικό- όνομα.
Βρείτε ένα ιδιαίτερο όνομα η παρατσούκλι που θα είναι η δική σας μυστική λέξη και θα την χρησιμοποιείτε μόνο μεταξύ σας. Χρησιμοποιήστε την για να ενισχύσετε την αγάπη σας η να ηρεμήσετε το παιδί σας σε δύσκολες καταστάσεις. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τον σύντροφό σας αλλά με διαφορετική λέξη εννοείται.
  • Αφήστε τους να σας βοηθήσουν.
Οι γονείς συνήθως κάνουν τα πάντα μόνοι τους χωρίς να ζητάνε βοήθεια. Ζητήστε βοήθεια ακόμη και για μικροπράγματα η ζητήστε την γνώμη τους για κάτι που σας απασχολεί και θα δείτε πως θα νιώσουν χρήσιμοι.
  • Παίξτε με τα παιδιά σας.
Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας , χορέψτε, τραγουδίστε και κάντε οτιδήποτε είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.Αφήστε τα παιδιά σας να δούνε την διασκεδαστική σας πλευρά και καλό θα ήταν να συμμετέχετε και οι δυο γονείς σε όλα τα παιχνίδια.
  • Φάτε όλοι μαζί σαν οικογένεια.
Το ξέρετε πως είναι πολύ σημαντικό!Φάτε όλοι μαζί και συζητήστε πως ήταν η μέρα σας.Κλείστε την τηλεόραση και πείτε τα νέα σας.
  • Σεβαστείτε τις επιλογές τους.
Σεβαστείτε τις επιλογές τους ακόμη και αν δεν συμφωνείτε. Μην αναγκάζετε το παιδί σας η τον/την σύντροφό σας να συμφωνήσει μαζί σας αλλά στηρίξτε τις επιλογές τους και δώστε τους την ανεξαρτησία που μπορεί να τους λείπει.
  • Ορίστε την οικογένειά σας ως βασική σας προτεραιότητα.
Τα παιδιά αλλά και ο/η σύντροφος σας χρειάζονται να ξέρουν πως είναι η κυριότερη προτεραιότητα στην ζωή σας.Αν τα παιδιά παρατηρήσουν πως δεν έχουν την προσοχή σας μπορεί να έχουν άγχος και να νιώσουν ανασφάλεια.
  • Πείτε Σ” αγαπώ
Το έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα και θα το ξαναπούμε, Πείτε στο παιδί σας και στον σύντροφό ότι τους αγαπάτε και εκφράστε την αγάπη σας κάθε μέρα.Ένα απλό Σ” αγαπώ πάντα μας φέρνει πιο κοντά.
Ο χρόνος περνάει και κάθε μέρα είναι πολύτιμη.Για αυτό απολαύστε την κάθε στιγμή με την οικογένειά σας και προσπαθήστε να δεθείτε μαζί τους όσο περισσότερο γίνεται.
babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου