Σελίδες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πως θα κάνετε το παιδί σας να κοιμάται στο κρεβάτι του


Δημοσιεύτηκε στις

Η κρεβατοκάμαρα σας έχει γίνει το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Ξαπλώνετε άκρη άκρη στο κρεβάτι σας γιατί το μικρό σας, σας παίρνει όλο τον χώρο; Τότε θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας και να οδηγήσετε το παιδί στο κρεβάτι του.
Αρχικά βρείτε μια χαλαρή ώρα μέσα στην ημέρα και μιλήστε όλοι μαζί γι” αυτό που συμβαίνει. Είναι κάλο να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι είναι αυτό που κάνει το παιδί σας να έρχεται στο κρεβάτι σας τα βράδια. Μήπως εσείς έχετε μάθει το παιδί έτσι; ή μήπως κάτι το έχει φοβίσει;
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δράσετε με σταθερότητα και ψυχραιμία ώστε να έχετε θετικά αποτελέσματα. Οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή και ξεκινήστε! Είναι πολύ λογικό στην αρχή το παιδί να δυσκολεύεται να αλλάξει την συνήθεια να κοιμάται στο κρεβάτι σας. Γι “αυτό εξηγήστε του ότι είναι μεγάλο πια για να κοιμάται μαζί σας και ότι έχει δικό του κρεβάτι στο οποίο θα ξεκουράζεται καλύτερα. Το πιθανότερο είναι ότι αρχικά θα συμφωνήσει στο να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι του.
Όμως όπως λέει και ο λαός κάθε αρχή και δύσκολη. Θα πρέπει να ξεκινήσετε σταδιακά. Τα πρώτα βράδια, υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσει το παιδί να παραμείνετε στο δωμάτιο του για λίγο. Μην αρνηθείτε. Μπορείτε να φτιάξετε κατάλληλη ατμόσφαιρά με χαμηλό φωτισμό και να διαβάσετε το αγαπημένο του παραμύθι για να χαλαρώσει το παιδί και να κοιμηθεί ήρεμα. Καλό είναι να φύγετε από το δωμάτιο του παιδιού πριν αποκοιμηθεί. Πείτε του ότι πάτε να τελειώσετε τις δουλειές σας και ότι θα το προσέχετε.
Κατά την διάρκεια της νύχτας αν το παιδί ξυπνήσει και έρθει στο δωμάτιο σας, ζητήστε του να επιστρέψει στο κρεβάτι του. Αν όμως έρθει φοβισμένο σηκωθείτε να το παρηγορήσετε και οδηγήστε το εσείς στο δωμάτιο του. Μη ξεχνάτε ότι πρέπει να μείνετε σταθεροί στην απόφαση που έχετε πάρει.
Ας δούμε παρακάτω, μερικές λύσεις που θα σας φανούν χρήσιμες και θα βοηθήσουν το παιδί να κοιμάται στο δωμάτιο του χωρίς προβλήματα.
  • Δημιουργείστε μία ρουτίνα για το παιδί. Κάντε τα ίδια πράγματα πριν έρθει η ώρα του ύπνου. Για παράδειγμα ο συνδυασμός μπάνιο – γάλα – παραμύθι – ύπνος είναι ιδανικός. Έτσι, σιγά σιγά θα ξέρει πότε πρέπει να πάει στο κρεβάτι του.
  • Βοηθήστε το παιδί να νιώθει ασφαλές. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σε κάποιο μαγαζί με παιχνίδια και αφήστε το παιδί να διαλέξει ένα αρκουδάκι ή ένα μαλακό παιχνίδι που του αρέσει πολύ, με την προϋπόθεση ότι θα κοιμάται με αυτό που θα διαλέξει στο κρεβάτι του. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα νιώθει ασφάλεια.
  • Επιβραβεύστε το παιδί. Προμηθευτείτε με αυτοκόλλητα και κάθε φορά που το παιδί θα κοιμάται στο κρεβατάκι του θα του δίνετε ένα εξηγώντας του τον λόγο που κέρδισε το βραβείο. Μέσα από την επιβράβευση το παιδί θα πάρει δύναμη να συνεχίσει της προσπάθειες.
Καλή επιτυχία.

Πηγή: http://anthaki.com/paidi/pws-tha-kanete-topaidi-na-koimatai-sto-krevati-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου