Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

«Ύπουλοι» τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά σας να παίζουν με tablet και υπολογιστές!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 

25477760
Με τόσα κινητά τηλέφωνα,τηλεοράσεις, tablet, υπολογιστές video games, playstation κλπ  στην ζωή μας πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τα παιδιά μου έχουν εθιστεί με την τεχνολογία. Είναι φορές που καλούμε άλλα παιδιά να παίξουν με τα παιδιά μου και το πρώτο πράγμα που παίζουν είναι παιχνίδια στο κινητό μου.Γονείς ήρθε η ώρα να αποσυνδέσουμε τα παιδιά μας από την τεχνολογία χωρίς όμως να έχουμε καβγάδες και κλάματα.
Πώς θα γίνει αυτό; Ύπουλα εννοείται…
Αλλάξτε την θέση των πραγμάτων.
Οτιδήποτε βρίσκεται κοντά μας και βρίσκεται στο ύψος του ματιού  είναι αυτό που θα κάνουμε πρώτα. Μην αφήνετε το tablet και τον υπολογιστή σε σημείο που έχουν εύκολη πρόσβαση τα παιδιά σας. Στην θέση αυτών βάλτε επιτραπέζια παιχνίδια και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παίξετε παρέα.
Οργανώστε την βιβλιοθήκη σας.
Δεν μπορείτε να λέτε στο παιδί σας να διαβάζει ενώ δεν έχετε αρκετά βιβλία για παιδιά στο σπίτι σας. Βάλτε τα βιβλία σε σημείο που θα μπορούν να τα φτάσουν και σαν «επιβράβευση» που διάβασαν ένα βιβλίο μπορείτε να τους αφήνετε να παίξουν με το tablet, το smartphone,  ή το Xbox για λίγη ώρα.
Ενθαρρύνετε το εξωτερικό παιχνίδι.
Τα παιδιά ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι έξω σε ένα πάρκο με φίλους αντί για ένα video-game. .Ενθαρρύνετέ τα , να παίζουν έξω σε πάρκα, παιδικές χαρές ή αν έχει κρύο έστω σε έναν παιδότοπο.
Αποσπάστε τους την προσοχή.
Αν δείτε τα παιδιά σας να εκνευρίζονται που δεν έχουν να παίξουν με το  tablet  προσπαθήστε να τους τραβήξετε την προσοχή. Παίξτε κάτι μαζί ή ακούστε μουσική ή συζητήστε για κάτι ενδιαφέρον ή βγείτε μια βόλτα.
«Χάστε»  φορτιστές και μπαταρίες.
Ποτέ μη αφήνετε φορτιστές και μπαταρίες στο δωμάτιο των παιδιών σας. Γιατί;  Επειδή αν το έχουν κοντά τους δεν πρόκειται ποτέ να κλείσουν την συσκευή και να κοιμηθούν. Επίσης καλό θα ήταν που και που να »χάνετε» τους φορτιστές και να τους «βρίσκετε»  μετά από ώρες ή μέρες.
Γίνετε το καλό παράδειγμα.
Δεν μπορείτε να διδάσκετε στα παιδιά σας να μην χρησιμοποιούν tablet και υπολογιστές ενώ εσείς τα χρησιμοποιείτε συνεχώς. Οτιδήποτε και να κάνετε μην το διακόπτετε για να κοιτάξετε το κινητό σας. Συζητήστε μαζί τους,  παίξτε  κλπ χωρίς να έχετε δίπλα σας το κινητό σας.
Αν απελπιστείτε κλείστε το ίντερνετ.
Αν νομίζετε πως δεν έχετε άλλη επιλογή αποσυνδέστε το router του wifi. Βρείτε δικαιολογίες του τύπου: «Δεν έχει καλό σήμα το ίντερνετ, κολλάει ο υπολογιστής κλπ» και δώστε στα παιδιά σας την επιλογή να κάνουν κάτι άλλο.
Και να θυμάστε: Όσο και να παραπονιέται ένα παιδί είναι δική σας ευθύνη να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το παιδί σας…
babyradio.gr- Μαρία Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου