Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Δύσκολα» παιδιά:Καθημερινές μάχες που δίνουν οι γονείς…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
diff
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι είναι υπέροχο να είσαι γονιός.
Είτε δυσκολεύεστε είτε όχι κάθε στιγμή της ζωής σας ως γονιός είναι πολύ σημαντική.Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί είναι «δύσκολο;» Είναι το ίδιο υπέροχο; Μάλλον όχι καθώς οι γονείς των δύσκολων παιδιών έχουν να δώσουν καθημερινές μάχες.
Αυτοί οι γονείς πάντα θα νιώθουν υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει.Πιστεύουν πως αυτοί φταίνε και πως το παιδί τους συμπεριφέρεται έτσι εξ’αιτίας τους. Φοβούνται πως πάντα αυτό θα συμβαίνει και πως κανεις δεν θα καταλάβει αυτό που νιώθουν.
Πάντα θα δέχονται συμβουλές από αγνώστους.Επειδή κάποιος έχει δει το παιδί σας μια συγκεκριμμένη χρονική στιγμή νομίζει πως ξέρει την συμβουλή που χρειάζεστε.Συνήθως οι άχρηστες συμβουλές που σας δίνουν είναι:»Του χρειάζεται ένα χέρι ξύλο και θα στρώσει. «Κανείς δεν ξέρει τι χρειάζεται ένα δύσκολο παιδί και πόσο μάλλον ένας άγνωστος.
Πρέπει να γνωρίζουν την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία.Οι γονείς των δύσκολων παιδιών εκτός το ότι έχουν δύσκολο ρόλο πρέπει να έχουν πάντα υπόψη τους πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές αποτυχίες.Πρέπει να αντιμετωπίζουν την αποτυχία όπως ακριβώς την αποτυχία.
Πάντα θα συγκρίνουν τα παιδιά τους με άλλα παιδιά .Δυστυχώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Βλέπουν τα άλλα παιδιά που μπορεί να συμπεριφέρονται καλύτερα από το δικό τους και ζηλεύουν.Λογικό μεν  αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στα παιδιά τους συγκρίνοντάς τα.
Θα φοβούνται για το μέλλον. Όταν το παιδί μεγαλώνει ο γονιός δεν θα είναι συνεχώς δίπλα του. Αυτό τρομοκρατεί τους γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και πως θα υτους αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος.Γιατί είναι δικά σας παιδιά και πάντα θα τα έχετε στην καρδιά σας αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον υπόλοιπο κόσμο.
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου