Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχει η τέλεια γυναίκα

Published Ιουλίου 15, 2015 by sofiaathanasiadou


Gem‰lde (um 1510) von Lucas Cranach d. ƒ. [1472 - 1553]Systematik: Kulturgeschichte / Religionsgeschichte / AT / Adam und Eva / Bildnisse / Gem‰lde
Kείμενο: Γιοβάννα Κοντονικολάου
«Πολύ ωραίος ο Αδάμ σου, μα μας χρωστάς μια Εύα.»
Αυτά ήταν τα λόγια που με έκαναν να ξαναπιάσω πληκτρολόγιο στα χέρια μου, σε μια βδομάδα που η έμπνευση είχε βαρέσει διάλυση και το μυαλό δεν είχε καμία όρεξη να συνεργαστεί.
Σου χρωστάω μια Εύα λοιπόν. Μια γυναίκα που να είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε να αξίζει τον τέλειο άντρα.
Μια γυναίκα που θα μαγειρεύει γκουρμεδιές, που θα είναι βγαλμένη από περιοδικό, που θα εκπληρώνει την πιο βρώμικη φαντασίωση, που θα ξέρει πότε να το βουλώσει.
Μια γυναίκα υποταγμένη στο βρωμερό life style του σήμερα.
Δεν την έχω. Κι αν υπάρχει μια τέτοια γυναίκα εκεί έξω, να είσαι σίγουρος πως θα είναι τόσο απασχολημένη με τον εαυτό της και το πώς να τελειοποιήσει την τελειότητά της, που δε θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου.
Αντί γι αυτό, έχω μια γυναίκα που γκρινιάζει πολύ, ανυπόφορα καμιά φορά, τόσο που σκέφτεσαι σοβαρά να την φιμώσεις.
Έχω μια γυναίκα που είναι ξενυχτισμένη κι απεριποίητη γιατί το παιδί της είχε πυρετό και έμεινε δίπλα του όλο το βράδυ, μέχρι να φύγει και πάλι στη δουλειά της το πρωί.
Έχω τόσες και τόσες γυναίκες που πνίγονται στην ανασφάλεια, επειδή δε νιώθουν αρκετές, επειδή ασφυκτιούν μέσα σε ένα περιβάλλον μίμησης και αποστειρωμένων συμπεριφορών.
Σχέσεις χωρίς ίχνος αληθοφάνειας και ειλικρίνειας, με τα άτομά τους να παλεύουν να βρουν τι πάει τόσο λάθος και δε λειτουργούν πια σε δυάδες οι άνθρωποι.
Το λάθος είναι ότι ψάχνουμε έναν Αδάμ και μια Εύα.
Από τότε που τους επινοήσαμε για να λέμε ότι έχουμε ένα πρότυπο να κυνηγάμε, μέχρι το τρομακτικό σήμερα που το κυνήγι του «τέλειου» έχει γίνει αυτοσκοπός και προσωπική επιδίωξη μιας ολοκληρωμένης σχέσης, δηλητηριάζουν την ουσία.
 Άλλωστε τι πάει να πει εν τέλει τέλειο;
Είναι το κοινωνικά αποδεκτό; Είναι το συνηθισμένο; Είναι ένα εξώφυλλο;
Τέλειο για μένα είναι να ξυπνάω το πρωί και να έχω μια νυσταγμένη και ξενυχτισμένη φάτσα δίπλα μου, που θα με τραβήξει άλλα πέντε λεπτά κοντά του πριν σηκωθούμε.
Τέλειο είναι να σε περιμένει μια κούπα καφέ το πρωί, επειδή ξύπνησε νωρίτερα από σένα, τέλειο είναι να γελάτε πολύ, να ακούτε τις ίδιες μουσικές, να κάνετε πολύ και καλό σεξ.
Τέλειο είναι να έχεις έναν άνθρωπο εκεί που θα σου φωνάξει επειδή σε νοιάζεται, που θα γκρινιάξει και μετά θα σου δώσει ένα απολογητικό φιλί, αλλά δε θα νιώσει τύψεις, επειδή ξέρει ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Επειδή ξέρει ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του κι εσύ να ερωτεύεσαι αυτό ακριβώς, χωρίς βιτρίνες και άγευστες γαρνιτούρες.
Δεν υπάρχουν Εύες. Ούτε Αδάμ.
Υπάρχουν μόνο υπέροχοι άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο, να αγαπήσουν πολύ και να γίνουν ευτυχισμένοι.
Σ’ αφήνω τώρα, έχω να δώσω ένα φιλί σε δυο γκρινιάρικα χείλη, που υπομονετικά περιμένουν να τελειώσω για να πάμε βόλτα.
Έχει ήλιο σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου