Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η ζωή μιας γυναίκας μέσα σε 4 λεπτά

Published Ιουλίου 24, 2015 by sofiaathanasiadou


Το “Sidewalk” είναι μια ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί μία γυναίκα καθώς περπατάει στο δρόμο από τότε που είναι μικρό κορίτσι, μέχρι την τρίτη ηλικία. Η ταινία διαρκεί 4 λεπτά και πήρε στη δημιουργό του Celia Bullwinkel 4 χρόνια να ολοκληρωθεί, καθώς ήταν ένα project που έκανε παράλληλα με τη δουλειά της, όποτε μπορούσε να ξεκλέψει χρόνο.
Sidewalk
Το βρήκα συναρπαστικό, καθώς στα 4 λεπτά της ταινίας αναγνώρισα δεκάδες σκηνές από τη δική μου ζωή. Και πλημμύρισα με σκέψεις και συναισθήματα. Και το ίδιο πιστεύω ότι  θα συμβεί και σε εσάς. Δείτε την:

  • Αναγνώρισα το χαρούμενο κορίτσι που δεν περπατάει, πετάει για να φτάσει στο σχολείο.
  • Αναγνώρισα το κορίτσι που βιάζεται να μεγαλώσει και να γίνει μεγάλη. Και cool.
  • Αναγνώρισα την έφηβη που βλέπει το σώμα της να αλλάζει και το κρύβει κάτω από φαρδιά ρούχα.
  • Αναγνώρισα τη νεαρή που αρχίζει να τραβάει τα βλέμματα πάνω της.  Και θυμώνει με τις αντιδράσεις του αντίθετου φύλου στο δρόμο.
  • Αναγνώρισα τη νέα γυναίκα που κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Και αισθάνεται καλά με τον εαυτό της. Και γνωρίζει τον άντρα που θα παντρευτεί.
  • Αναγνώρισα την έγκυο γυναίκα που νιώθει σαστισμένη με το σώμα της που αλλάζει.
  • Αναγνώρισα τη νέα μαμά σε απόγνωση με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
  • Αναγνώρισα τη μαμά μεγάλου παιδιού που αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο του σώματός της στα χέρια της, χάνοντας βάρος και κάνοντας γυμναστική.
  • Αναγνώρισα τη γυναίκα που δεν είναι έτοιμη να αφήσει τη νεότητά της να φύγει και θέλει να εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα πάνω της.
Sidewalk
Και κάπου εδώ σταμάτησα πλέον να αναγνωρίζω σκηνές από τη δική μου ζωή, καθώς η γυναίκα ξεπέρασε τη δική μου ηλικία.  Την παρακολούθησα όμως να συνεχίζει να περπατάει. Και να περνάει από τη φάση της άρνησης, στη φάση που το χαμόγελο επανέρχεται στα χείλη της. Στην περίοδο που σταματάει να θέλει να είναι το επίκεντρο. Στην περίοδο που την ενδιαφέρει περισσότερο να πιάσει το νεαρό κορίτσι από το χέρι και να το καθοδηγήσει στη δική του ζωή.
Sidewalk
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ενώ τους ανθρώπους που αγαπάμε πραγματικά, συντρόφους, συζύγους, γονείς, παιδιά, καλούς φίλους, τους αγαπάμε όπως κι αν είναιχωρίς να κοιτάμε την ηλικία τους ή την εξωτερική τους εμφάνιση, δεν κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για τον εαυτό μας.
Γιατί δηλαδή να χρειάζεται να περιμένουμε να μας εγκαταλείψει η εξωτερική μας ομορφιά για να καταλάβουμε πόσο όμορφες είμαστε;

via Thinkprogress.org
Πηγή: www.aspaonline.gr

http://supermomrocks.me/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου