Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς ασχολούνται με το κινητό τους

Published Ιουλίου 27, 2015 by sofiaathanasiadou


goneis_kai_kinita
Τα παιδιά νιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς ασχολούνται με το κινητό τους
Φτάσαμε στο σημείο όπου τα παιδιά ανταγωνίζονται τα smartphones για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους;
Ενώ οι γονείς μπορούν να περιορίσουν ή να βάλουν όρια στο χρόνο που τα παιδιά τους ασχολούνται με μια οθόνη, δεν κάνουν το ίδιο στους εαυτούς τους όταν πρόκειται για φορητές συσκευές όπως κινητά smartphones και tablets.
Σύμφωνα με παγκόσμια online έρευνα της εταιρείας AVG Technologies, πολλά παιδιά παρατήρησαν τον εθισμό των γονιών τους με φορητές συσκευές και αυτό μπορεί να επηρεάσει βαθιά τις απόψεις τους επί του θέματος. Τον Ιούνιο, η εταιρεία AVG έκανε μια έρευνα και συμπεριέλαβε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 8-15 ετών σε οκτώ διαφορετικές χώρες – 6.117 άτομα συνολικά.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 54% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους ελέγχουν τις συσκευές τους πολύ συχνά και το 32% από αυτά «αισθάνονται ασήμαντα», όταν αποσπάται η προσοχή των γονιών τους από τα τηλέφωνα και τις συσκευές τους.
Όσο για τους γονείς, το 52% παραδέχτηκαν ότι ελέγχουν τα κινητά τους πολύ συχνά και ασχολούνται πολύ ώρα με αυτά.
kids-feel-unimportant-when-parents-are-distracted-by-smartphones
Είναι σαφές ότι αυτό είναι κάτι πολύ καινούργιο αφού είμαστε η πρώτη γενιά γονιών με 24ωρη και εύκολη πρόσβαση στα τηλεφωνήματα, τα e-mails και το internet.
Ο πρόεδρος της εταιρίας AVG Technologies τονίζει ότι είναι ευθύνη των γονιών αν τα παιδιά εθίζονται στην τεχνολογία σε τόσο μικρή ηλικία. Επισημαίνει επίσης ότι ίσως είναι δύσκολο για τους γονείς να κλείνουν το κινητό τους επιστρέφοντας στο σπίτι από την δουλειά, αλλά θα πρέπει να το κάνουν, αν ανησυχούν για την προσκόλληση του παιδιού τους με τα τεχνολογικά μέσα και την έλλειψη επικοινωνίας μαζί τους.

Πηγή: www.e-mama.gr

http://supermomrocks.me/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου