Σελίδες

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γιατί είναι σημαντικό να λέτε «συγγνώμη» στα παιδιά σας

 Μαρ 13, 2014    


Sorry
Γιατί είναι σημαντικό να λέτε «συγγνώμη» στα παιδιά σας
Για τους περισσότερους γονείς, η διαδικασία της απολογίας στα παιδιά τους είναι δύσκολη μιας και θεωρούν πως με το να πουν «συγγνώμη» γίνονται λιγότερο αξιόπιστοι σε αυτά. Ωστόσο με το να ζητήσετε συγγνώμη από τα παιδιά σας γίνεστε πρότυπα καλής συμπεριφοράς και αποπνέετε σεβασμό! Δείτε πιο κάτω τις θετικές συνέπειες όταν ζητάτε συγγνώμη από τα παιδιά σας!
Θα γίνετε παράδειγμα προς μίμηση. Τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σωστά, όταν οι ενήλικες έχουν την ανάλογη συμπεριφορά. Όταν δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας παραδεχόμενοι τα λάθη σας, τότε το παιδί μεγαλώνοντας θα μπορεί να ζητά συγγνώμη και να αναγνωρίζει τις ευθύνες του. Το να ζητάτε συγγνώμη δεν σας κάνει αδύναμους ή αναξιόπιστους αλλά σας καθιστά ένα σωστό πρότυπο γονέα!
Μαθαίνουν το σωστό τρόπο για να λένε συγγνώμη. Όταν εσείς οι ίδιοι ζητήσετε ειλικρινώς συγγνώμη, τότε τα παιδιά σας θα μάθουν την πραγματική αξία της συγγνώμης αλλά και της συγχώρεσης. Εάν έχετε κάνει λάθη για τα οποία έχετε ζητήσει συγγνώμη, τότε το πιο πιθανόν, τα παιδιά σας στο μέλλον να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας τόσο στον οικογενειακό όσο και στο φιλικό περιβάλλον τους.
Έρχεστε περισσότερο κοντά με τα παιδιά σας. Με το να παραδεχτείτε το λάθος σας, βοηθάτε τα παιδιά σας να έρθουν πιο κοντά σας και να σας αισθανθούν ως φίλο σας. Αυτή σας η κίνηση , βοηθά τα παιδιά αλλά και τους εφήβους, να κατανοήσουν πως ακόμα και οι ενήλικες μπορούν να κάνουν λάθη ακούσια, τα οποία ενδέχεται να βλάψουν τον περίγυρό τους. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά σας αισθάνονται άνετα μαζί σας και δεν θα φοβηθούν να σας εκφράσουν προβληματισμούς ή λάθη που έχουν κάνει!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ  glikaxamogela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου