Σελίδες

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Τι έχουν ανάγκη τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα


Πολλά είναι αυτά που κάνουν ένα παιδί να είναι ευτυχισμένο, άλλα πραγματικά σημαντικά και άλλα δευτερεύουσας σημασίας. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τα κυριότερα, με έμφαση σε όσα είναι στο χέρι σας να τα παρέχετε στο μικρό σας... 

  • Το πιο βασικό για ένα παιδί είναι να εισπράττει την αγάπη και τη στήριξη των γονιών του, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Να νιώθει, με απλά λόγια, συναισθηματική και πάσης φύσεως ασφάλεια από εσάς.
  • Θα πρέπει επίσης να το κάνετε να νιώθει μοναδικό και ξεχωριστό, χωρίς να υπάρχουν συγκρίσεις με άλλα παιδάκια ή τάση υποτίμησης των δυνατοτήτων του. 
  • Στο κομμάτι των υλικών αγαθών, η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι ακόρεστα και δεν είναι ικανοποιημένα αν δεν μπορούν να έχουν οτιδήποτε ποθήσουν. Επί της ουσίας όμως, το δικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι να έχει όσα έχει πραγματικά ανάγκη, ίσως και λίγα παραπάνω. Οι υπερβολές μόνο κακό θα κάνουν στη νοοτροπία που θα αποκτήσει μεγαλώνοντας.
  • Σίγουρα ένας ακόμα τομέας που συντελεί υπέρ της ευτυχίας των παιδιών είναι οι σχολικές τους επιδόσεις. Οι μαθησιακές τους δυνατότητες είναι αυτές που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τις εξελίξεις, όμως και η μελέτη στο σπίτι (με τη δική σας βοήθεια) παίζει σημαίνοντα ρόλο.
  • Από εκεί και πέρα, όλα τα παιδιά κρατούν σαν αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά από την καθημερινότητα στο σπίτι. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς, αυτές οι μικρές στιγμές που κρύβουν απίστευτη ευτυχία χωρίς να γίνεται αντιληπτή τη στιγμή που τις βιώνει. Άρα λοιπόν η οικογενειακή γαλήνη είναι ένα ακόμα ζητούμενο.
  • Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς του για να νιώθει ευτυχισμένο. Να είναι πάντα διαθέσιμοι κάθε φορά που θέλει να μοιραστεί μαζί τους από το πιο ασήμαντο μέχρι το μεγαλύτερο προβληματισμό του.
  • Τέλος, το παιδί θα πρέπει να νιώθει αποδεκτό από τον κοινωνικό του περίγυρο, δηλαδή από άλλα παιδάκια και ιδιαίτερα από τους φίλους του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου