Σελίδες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πάρε για λίγο το κινητό από το παιδί σου...

Αρθρογράφος: Μαρία Σκαμπαρδώνη


Πάρε για λίγο το κινητό από το παιδί σου. Το βλέπεις να περνάει τόσες ώρες από τη ζωή του μπροστά από μία οθόνη προσπαθώντας να αναπληρώσει το κενό που του αφήνει η απουσία σου.

Προσπάθησε να το ακούσεις. Σε φωνάζει, ακόμα και αν ο εγωισμός του είναι ισχυρός  και αδυνατεί να το παραδεχτεί. Άκουσέ το, σου δείχνει πως σε έχει ανάγκη, πως χρειάζεται την αγάπη και την ενθάρρυνσή σου. Δεν έχει ανάγκη ακριβά πράγματα, έχει ανάγκη τη δική σου φροντίδα και αμέριστη προσοχή.

Άκουσε την καρδιά του που τρεμοπαίζει σε φύλλο μέσα στη βροχή. Μπορεί να θέλει να φαίνεται άτρωτη, αλλά σε χρειάζεται. Το κινητό είναι μία ψευδαίσθηση της ευτυχίας η οποία στερεί από το παιδί τη χαρά και την αθωότητα της ηλικίας του.

Πάρε για λίγο το κινητό από το παιδί σου. Δώσε του παιχνίδι, χαμόγελο, συντροφιά, παρέα. Μην το αφήνεις να χάνεται ώρες μπροστά από μία ψεύτικη οθόνη, προσπαθώντας να τα υποκαταστήσει.


Πάρε για λίγο το κινητό από το παιδί σου. Εσένα έχει ανάγκη, όχι αυτό.

Συγγραφή Άρθρου

Μαρία Σκαμπαρδώνη

maria skampardoniΔημοσιογράφος

Η Ψυχολογία είναι ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα μελέτης της διότι μελετά τα μύχια και τα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης, μαζί με τη Φιλοσοφία. Η γραφή είναι για αυτή ένας τρόπος ζωής, ένα ξέσπασμα και μία φυγή από την κουραστική πραγματικότητα.
Επικοινωνίαm.skampardoni@gmail.com | Προφίλ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου