Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

«Μαμά, βαριέμαι στο σπίτι»: Τι να κάνετε με τα παιδιά όταν κλείσουν τα σχολεία

Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές του Πάσχα φτάνει αισίως στο τέλος της και τα μικρά μας θα έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες ξεκούρασης και ελευθερίας. Επειδή, όμως, η ελευθερία είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε ανία, όταν δεν έχεις με τι να απασχοληθείς, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις φετινές πασχαλινές διακοπές πιο διασκεδαστικές για τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού. 

Στο σπίτι...

Την Μεγάλη Πέμπτη βάψτε αυγά
«Μαμά, βαριέμαι στο σπίτι»: Τι να κάνετε με τα παιδιά όταν κλείσουν τα σχολεία
*Φωτογραφία: mercer.com.tw
Ακολουθήστε την παράδοση και βάψτε τα αυγά μαζί με το παιδί τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως συνηθίζεται. Είναι μια ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό μαζί του- η ενασχόληση με τα χρώματα και τα σχέδια είναι σίγουρα κάτι που θα το ενθουσιάσει. Μη διστάσετε, λοιπόν, να λερωθείτε και να καλέσετε και τον μπαμπά να σας βοηθήσει. Να θυμάστε, δεν μετράει το αποτέλεσμα αλλά ο χρόνος που θα περάσετε σαν οικογένεια!
Φτιάξτε φαναράκια για τον Επιτάφιο ή λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης

Οι χειροτεχνίες πάντα συναρπάζουν τα παιδιά. Συνδυάστε τις με το πνεύμα των ημερών και φτιάξτε παρέα με τα μικρά σας τα... σύνεργα που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών. Σ' αυτό το πλαίσιο, προτιμήστε να μην αγοράσετε ένα έτοιμο φαναράκι για το βράδυ του Επιταφίου αλλά να το φτιάξετε με τα χεράκια σας. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι σίγουρα διασκεδαστική. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ανήκει στις υποχρεώσεις του νονού και της νονάς, όμως, αν κάτι έχει προκύψει και φέτος είστε εσείς υπεύθυνη για τη λαμπάδα του παιδιού, μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί του διακοσμώντας την και στολίζοντάς την όπως θέλετε! Αν το κάνετε για πρώτη φορά, αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει:

Εκτός σπιτιού...

Αφιερώστε μία μέρα στη διασκέδαση του παιδιού αλλά και τη δική σας

Μας αρέσει να καθόμαστε σπίτι τις εορταστικές μέρες και να τηρούμε τα έθιμα, όμως χρειάζεται και το «έξω» για να ξεσκάσουμε γονείς και παιδιά. Πάρτε, λοιπόν, τηλέφωνο την καλύτερή σας φίλη-μαμά για να βγείτε έξω μαζί με τα μικρά σας έτσι ώστε να έχετε όλοι παρέα!
Για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να σιγουρευτείτε ότι η έξοδός σας θα είναι επιτυχημένη για όλους, διαλέξτε ένα μέρος με δραστηριότητες για παιδιά που συνάδουν με το πνεύμα των ημερών. Ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού, με αντικείμενα κρυμμένα μέσα σε μεγάλες παιχνιδοκατασκευές είναι σίγουρα κάτι που θα ιντριγκάρει τα παιδιά- εξάλλου, διακοπές χωρίς παιχνίδι και εξερεύνηση δεν νοούνται! Το... εορταστικό κυνήγι οργανώνεται καθημερινά από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο κάθε απόγευμα στα Volta Fun Town, αν τα μικρά σας δεν το χορτάσουν μόνο μία φορά και εάν εσείς θέλετε να απολαύσετε έναν ακόμα καφέ με τη φίλη σας όσο εκείνα παίζουν. Εξάλλου, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από καλός, ευνοώντας τις εξόδους αλλά και τη διασκέδασή μας.

Πηγαίνετε μαζί για τα πασχαλινά ψώνια

Ξέρουμε ότι έχετε να κάνετε αμέτρητες δουλειές και ακόμα περισσότερα ψώνια εν όψει Πάσχα. Όσο δύσκολο και χρονοβόρο κι αν σας φαίνεται, όμως, μπορείτε να τις διεκπεραιώσετε με τη βοήθεια του παιδιού. Κάντε μία λίστα με όσα χρειάζεστε και βάλτε το παιδί στο παιχνίδι. Μπορείτε για παράδειγμα να του ζητήσετε να διαγράφει ό, τι παίρνετε κάθε φορά και να το αφήσετε  να έχει το δικό του παιδικό καροτσάκι στο σούπερ μάρκετ στο οποίο θα βάλετε κάποια από τα πράγματά σας. Στο τέλος, ευχαριστήστε το παίρνοντάς του ένα μικρό δωράκι ή ένα μικρό σοκολατένιο αυγό- το «επίσημο» αυγό θα του το δώσει η νονά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου