Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Συμπεριφορά των γονέων στο διαδίκτυο που μπορεί μέσω της μίμησης να ξεράσει στην κοινωνία «νταήδες».


Sofia Tsilivaraki

Παραθέτω στοιχεία από την συμπεριφορά των γονέων στο διαδίκτυο που μπορεί μέσω της μίμησης να ξεράσει στην κοινωνία «νταήδες».

Είναι οι γονείς που κοροϊδεύουν τον φίλο τους ,τον γείτονα τους ,τον συνεργάτη τους για οποιοδήποτε χαρακτηριστικό του δεν τους μοιάζει .Και όποιος δεν τους μοιάζει είναι άξιος για «κράψιμο» ταπεινός και καταφρονημένος. 


Είναι οι γονείς που εξευτελίζουν όποιον δε συμφωνεί μαζί τους…Ενδεικτικό της απαξιωτικής τους συμπεριφοράς είναι ότι προσβάλλουν όσους δε γνωρίζουν καλή ορθογραφία κατατάσσοντάς τους αυτόματα στους φασίστες και στους αμόρφωτους .(Το γεγονός ότι οι ίδιοι αδυνατούν να έχουν σωστή σύνταξη σε πέντε γραμμές και χρειάζεται να επιστρατεύσεις την φαντασία σου για να ανακαλύψεις το νόημα του κειμένου τους δεν έχει καμία σημασία). 


Είναι οι γονείς που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να ασκούν λεκτική βία στο κάθε δημόσιο πρόσωπο(ηθοποιό ,παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής ,πολιτικό, παίχτη ψυχαγωγικού παιχνιδιού κτλ), γιατί έτσι γουστάρουν .


Είναι οι γονείς που εισβάλλουν στα προφίλ διαδικτυακών φίλων τους και γράφουν προσβλητικά σχόλια για τους κατόχους τους , θεωρώντας ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν .


Είναι οι γονείς που ‘’κράζουν’’ τη διαδικτυακή συμπεριφορά που δεν τους βολεύει ή δεν τους μοιάζει .Στοχοποιούν όποιον δεν είναι διαδικτυακά δραστήριος ( αυτόν δηλαδή που επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ δεν κανει αναρτήσεις ,σχόλια, like κτλ)ή διατηρεί «ψεύτικο» προφίλ(πάλι γιατι έτσι γουστάρει…)Ξεχνούν ότι οι ίδιο σπαταλούν ατελείωτο χρόνο από τη ζωή τους για την κατάλληλη selfie και για να παρατηρούν τις ζωές των άλλων από του διάσημου ηθοποιού μέχρι του γείτονα. Σύμφωνα με την πεποίθησή τους όλοι πρεπει να έχουν την ίδια συμπροφορά: Τη δική τους .


Είναι η μητέρα που δεν αντέχει να βλέπει όμορφες γυναίκες (συνήθως τα « μπουμπούκια» εισπράττουν τη λύσσα της )και προσπαθεί να τις απαξιώσει αποκαλώντας τες: Ξανθιά γκόμενα, bimbo ,βίζιτα. Αυτές που ορμώμενες από τα κόμπλεξ τους ,γελοιοποιούνται γράφοντας η μία για την άλλη πόσο ξεχωριστές προσωπικότητες είναι και ποσοοοοο πανέμορφες, κοροϊδεύοντας όποια δεν έχει τα «πνευματκά τους «προσόντα» ή το «καταξιωμένο» επάγγελμά τους. .Αυτές οι ‘’κυρίες ‘’κατηγορούν άλλοτε ευθέως και άλλοτε καμουφλαρισμένα πανέμορφα κορίτσια ως γλάστρες ή αμόρφωτες που διαφημίζουν τη σάρκα τους , την ίδια ώρα που μπουκώνουν το διαδικτυακό προφίλ τους με γυμνό κρέας, όσο μπορούν περισσότερο και πιο συχνά γνωρίζοντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αντρικό βλέμμα πάνω τους .Αυθαίρετα, αναγνωρίζουν αποκλειστικά στους εαυτούς τους το δικαίωμα να εκφράζονται όπως επιθυμούν…. Η δικτατορία της μετριότητας!!!


Είναι ο πατέρας που νιώθει ανεπαρκής σε όλα και προσπαθεί να προσβάλλει τη γυναίκα να την κράξει όπου μπορει, είτε για την εμφάνισή της είτε για την συμπεριφορά της .Ο,τι δεν ταιριάζει στα γούστα του είναι άξιο προσβολής. Αυτός που αρέσκεται να εξευτελίζει στα μάτια όλων τον άντρα που «δε του γεμίζει το μάτι».: Τον αποκαλεί βαψομαλλια , φλωράκο , μπουχέσα κτλ. Αν υπερτερεί και σε σωματική ρώμη τα « πειράγματά »του εξευτελίζουν και ταπεινώνουν το στόχο-θύμα του. 


Άνθρωποι ,που δεν αντέχουν τον εαυτό τους ,εκτοξεύουν την κακία τους σε όποιον θεωρούν εύκολο στόχο .Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι οσο υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν καλά μειώνοντας και προσβάλλοντας τον συνάνθρωπό τους με οποιοδήποτε τρόπο και για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ τόσο τα παιδιά τους δύνανται να βασανίζουν άλλα παιδάκια επιδιώκοντάς να τους μοιάσουν .


https://www.facebook.com/sofia.tsilivaraki/posts/1777101259035591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου