Σελίδες

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η αγάπη καταπραΰνει τον πόνο


hands[1]θ
Η αγάπη είναι μια ανάγκη τόσο ισχυρή όσο η δίψα και η πείνα. Οι άνθρωποι ζουν για την αγάπη,πεθαίνουν για την αγάπη, εμπνέονται από την αγάπη και τραγουδούν για την αγάπη.
Έρευνα έδειξε ότι μια »δόση» αγάπης ανακουφίζει από τον σωματικό πόνο. Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας μελέτησε την επίδραση της αγάπης στον σωματικό πόνο. Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 15 φοιτητές, τοποθετήθηκε στα χέρια τους ένα πυρωμένο τετράγωνο ώστε να εκτεθούν σε μέτριο ή δυνατό πόνο. Παράλληλα τους ζητήθηκε να κοιτάζουν μια φωτογραφία του συντρόφου τους. Κατά την διάρκεια του πειράματος οι ερευνητές έκαναν στους εθελοντές μια λειτουργική μαγνητική τομογραφία με ένα ειδικό μηχάνημα σάρωσης εγκεφάλου. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Η εικόνα του συντρόφου μείωσε τον έντονο πόνο 12 με 18% και τον μέτριο πόνο κατά 36-48 %.
Οι ερευνητές επομένως καταλήγουν στο συμπέρασμα πως μια ενεργοποίηση των νευρικών συστημάτων χωρίς φαρμακολογικές μεθόδους μπορεί να μειώσει την εμπειρία του πόνου. Με απλά λόγια η μελέτη καταδεικνύει ότι η αγάπη λειτουργεί ως φάρμακο επηρεάζοντας τον εγκέφαλο για να ανακουφίσει τον πόνο. Άρα η αγάπη, και όχι ο χρόνος, γιατρεύει όλες τις πληγές!!!
Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου