Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ύπνος:7 λάθη που κάνουν όλοι οι γονείς!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
baby room
Όλοι οι γονείς αγχώνονται με το θέμα του ύπνου. Στην προσπάθειά τους να βάλουν το μωρό τους από νωρίς σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου κάνουν πολλά λάθη και έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη του ύπνου που κάνουν οι περισσότεροι γονείς;
  • Αφήνετε το παιδί σας ξύπνιο πολλές ώρες.
Πολλοί γονείς νομίζουν πως ένα παιδί θα κοιμηθεί όταν εκείνο θέλει και νυστάζει. Πρέπει να κοιμάται αρκετές ώρες μέσα στην ήμερα και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.
  • Προσπαθείτε να το κοιμίσετε στην κούνια.
Τα μωρά ειδικά τους δυο πρώτους μήνες της ζωής τους δυσκολεύονται να κοιμηθούν στην κούνια τους γιατί είναι πολύ επίπεδη για αυτά καθώς έχουν συνηθίσει στο περιβάλλον της μήτρας. Για αυτό προτιμούν να κοιμούνται στην αγκαλιά σας, στο ριλάξ και στο κάθισμα του αυτοκίνητου. Οπότε μην επιμένετε τόσο πολύ για την κούνια, θα συνηθίσει σιγά σιγά.
  • Αφήνετε το μωρό να κλάψει αρκετή ώρα.
Κάποιες φορές χρειάζεται να κλάψει λίγο το μωρό αλλά δεν είναι απαραίτητο να το αφήνετε να εξαντληθεί και να το ταλαιπωρείτε. Για να κλαίει όταν ξυπνάει, μάλλον κάτι χρειάζεται.
  • Δεν δέχεστε βοήθεια.
Δυστυχώς πολλά ζευγάρια έχουν πείσει τον εαυτό τους πως μόνο ο ένας από τους δυο μπορεί να φροντίσει το μωρό κατά την διάρκεια της νύχτας. Αν ο σύντροφός σας δεν ξέρει να φροντίσει το μωρό δείξτε του τον τρόπο. Έτσι θα είστε πιο ξεκούραστοι την ημέρα.
  • Δεν κοιμάστε όταν κοιμάται το μωρό σας.
Μόλις το μωρό σας αρχίζει να κοιμάται λίγο περισσότερο καλό θα ήταν να κοιμάστε και εσείς για να ξεκουράζεστε. Το ξέρω ότι τις ώρες που κοιμάται το μωρό βρίσκετε χρόνο για να καθαρίσετε το σπίτι, να τακτοποιήσετε, να μαγειρέψετε κλπ. Ξεχάστε τα όλα αυτά και απλά κοιμηθείτε.
  • Δεν χρησιμοποιείτε βοηθήματα ύπνου.
Πολλοί γονείς θεωρούν πως τα βοηθήματα ύπνου όπως μουσική, ήχοι της φύσης ,φωτάκια κλπ κάνουν το παιδί να εξαρτάται από αυτά και δεν κοιμάται μόνο του. Το ερώτημα είναι: αφού έχουν αποτέλεσμα γιατί να μην τα χρησιμοποιείτε;
  • Συγκρίνετε το μωρό σας με άλλα μωρά.
Σε συζητήσεις με άλλους γονείς πάντα θα υπάρχει ένα μωρό που κοιμάται όλο το βράδυ από την ημέρα που γεννήθηκε, θα είναι το πιο ήσυχο μωρό από όλα και δεν κλαίει. Μην συγκρίνετε το μωρό σας με άλλα μωρά. Δεν είστε οι μόνοι που αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το πρόγραμμα του ύπνου.Κάντε λίγη υπομονή και όλα θα βελτιωθούν…
babyradio.grkidsealth.com-Μετάφραση:Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου