Σελίδες

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ

 


Της Ολυμπίας-Μαρίας Ποντίκη*

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο μπορεί να ανεβάσει τον άνθρωπο από τη γη στον ουρανό. Έχει την μοναδική ικανότητα να γεμίζει την καρδιά του ανθρώπου, να την κάνει ανίκητη και αήττητη απέναντι σε οποιαδήποτε μάχη.

Υγιής και αρμονική συντροφικότητα 

Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μας βοηθούν να καταλάβουμε πως η υγιής και αρμονική συντροφικότητα μπορεί να ξεκλειδώσει την ψυχή μας και να μας βοηθήσει να φέρουμε στην επιφάνεια την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας.

Στον έρωτα οι καρδιές χορεύουν μαζί τον χορό της αγάπης, μπλέκονται τα βλέμματα και συναντιούνται οι ψυχές χτυπώντας στον ίδιο παλμό. Ένας ερωτευμένος αισθάνεται ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες του συναισθήματος στη φωνή, στις εκφράσεις ή και στο βλέμμα του ανθρώπου που αγαπά. Για τους ερωτευμένους ο χρόνος δεν υπάρχει γιατί το συναίσθημα ανεβάζει τον άνθρωπο στην ουράνια σφαίρα, στην σφαίρα  όπου ο χρόνος καταργείται.

Οι προϋποθέσεις στον έρωτα

Σημασία έχει στον άνθρωπό σου να μπορείς να δεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα. Ο καθένας μας έχει μοναδικά χαρίσματα και  ταλέντα αλλά και στοιχεία που χρειάζεται να δουλέψει και να βελτιώσει. Πραγματικός, όμως, έρωτας  είναι αυτός στον οποίο δύο καρδιές φλέγονται και γίνονται ένα.

Οδηγεί τους δύο συντρόφους να βλέπουν ο ένας στον άλλον την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους, να αισθάνονται ότι μέσα από την γνωριμία και τη συμπόρευση μπορούν και οι δύο να εξελιχθούν μαζί στην πιο όμορφη πλευρά της ύπαρξής τους. Αυτό βέβαια έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει μεταξύ τους  σεβασμός, ελευθερία, αγάπη και άνευ όρων αποδοχή.

Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό να  αναρωτηθούμε όλοι αν ο άνθρωπος που γνωρίζουμε μας δίνει χαρά και δύναμη ψυχής, αν το χαμόγελο μένει στα χείλη μας για μέρες και αν τα λόγια του γαληνεύουν την ψυχή  μας. Αν  στα μάτια του μπορούμε να δούμε την πιο όμορφη πλευρά του εαυτού μας, αυτή που ονειρευόμασταν πάντα.

Σίγουρα ο έρωτας έχει διακυμάνσεις. Θα υπάρξουν δυσκολίες αντιξοότητες αλλά ας θυμόμαστε ότι σε έναν έρωτα αληθινό χρειάζεται να μπορούν και οι δύο σύντροφοι να τον τιμήσουν, να τον σεβαστούν. Η ομορφιά του έρωτα είναι η αυθεντική προσφορά αγάπης.

Η εγγύτητα προσφέρει βάθος

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο κρίσιμο και ουσιαστικό θέμα της ευαλωτότητας σημειώνουμε ότι ο κάθε σύντροφος είναι καλό να ανοίξει την καρδιά του, τις πληγές, τα τραύματά του στον άνθρωπο που αγαπά. Η σχέση όταν αποκτά εγγύτητα αποκτά ουσιαστικά βάθος. Ας ρισκάρουμε λοιπόν να ανοιχτούμε, να μιλήσουμε με παρρησία για ό,τι αισθανόμασθε και ό,τι μας απασχολεί.

Στις πληγές οι ερωτευμένοι ρίχνουν νέκταρ και μέλι για να τις επουλώσουν και αποφεύγουν τις υποτιμήσεις και τις δυσάρεστες επικρίσεις.

Ο έρωτας έχει ευωδιαστούς καρπούς και άνθη πανέμορφα και οι καρποί ενός αληθινού, ενός αυθεντικού έρωτα είναι η Αναγέννηση και των δύο συντρόφων. Οι δύο νιώθοντας ο ένας την καρδιά του άλλου προσπαθούν να εξελιχθούν σε ό,τι καλύτερο μπορούν , ανθίζουν και οι δύο παράλληλα ο καθένας με το δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο και αυτό το νέκταρ και την ευωδία που αναδύεται από εκείνους την σκορπίζουν σε ολόκληρη την κοινωνία και σε ολόκληρη τη γη.

Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής, οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν άλματα, να μην υπολογίζουν τις δυσκολίες και τις αποστάσεις και να σκέφτονται ότι στην αγκαλιά του ανθρώπου με τον οποίο είναι ερωτευμένοι μπορούν να βρουν όλα τα διαμάντια και τους θησαυρούς της αγάπης και της καλοσύνης που αναζητούσαν μία ολόκληρη ζωή.

Το ζητούμενο δεν είναι η εικόνα αλλά η ουσία

Το ζητούμενο δεν είναι να παρουσιάσουμε έναν τέλειο εαυτό, μία αψεγάδιαστη εικόνα. Το ουσιαστικό είναι να δείξουμε τον πραγματικό και αληθινό μας εαυτό. Στην αγάπη βγάζεις όλα τα περιττά, αφήνεις στην άκρη τον εγωϊσμό, την έπαρση, την φιλαυτία και προσφέρεσαι έτσι  όπως είσαι .Δίνεις την καρδιά σου και πάντα όταν υπάρχει αυτή η μετάγγιση ψυχής η καρδιά δυναμώνει, πυρώνεται, γίνεται ένα όργανο  ακατανίκητο.

Δύο άνθρωποι, οι οποίοι είναι ερωτευμένοι μπορούν να βρουν όλα τα κλειδιά της επικοινωνίας για να μπορέσουν να πορευτούν χαρούμενα και αρμονικά στη ζωή. Το πρώτο και πολύ σημαντικό στοιχείο στον έρωτα είναι το στοιχείο της επιθυμίας, να θες να γνωρίσεις τον άνθρωπό σου, να θες να βελτιώσεις τόσο τον ίδιο σου τον εαυτό όσο και τη σχέση.

Ο έρωτας σε βοηθά να κάνεις υπερβάσεις

Ο έρωτας χρειάζεται φροντίδα, τρέφεται μέσα από κάθε γλυκό λόγο, μέσα από κάθε έκφραση ρομαντισμού, μέσα από κάθε υπέρβαση.

Κάποτε σε μία ταινία υπήρχαν δύο σύντροφοι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Οι σύντροφοι ήταν χορευτές και θα έδιναν μία θεατρική παράσταση που πραγματικά θα έκρινε την καριέρα τους. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της παράστασης η κοπέλα  επρόκειτο  να κάνει το πιο δύσκολο άλμα. Εκείνη τη στιγμή ο παρτενέρ και σύντροφός της εμφανίστηκε μπροστά της, άπλωσε το χέρι του την κοίταξε με ένα βλέμμα εμπιστοσύνης σαν να της έλεγε προχώρα και εκείνη εκτέλεσε το πιο υπέροχο άλμα στην καριέρα της.

Αυτό είναι ο έρωτας, σε κάνει μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που αγαπάς να τολμάς πάντα για το καλύτερο και να ανακαλύπτεις νέες δυνατότητες και πτυχές στον εαυτό σου. Να είσαι και να δίνεσαι, να γίνεσαι δύναμη και να δυναμώνεις, να ρισκάρεις και να ερωτεύεσαι.

*Η Ολυμπία-Μαρία Ποντίκη είναι Νομικός, Σύμβουλος Γάμου και Οικογένειας, Life and Business Coaching, Msc Ποιμαντική Ψυχολογία

https://www.fokidanews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου