Σελίδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Πώς θα διαβάζετε τους πάντες σαν ανοιχτό βιβλίο!

Πώς θα διαβάζετε τους πάντες σαν ανοιχτό βιβλίο!

Πολλά από αυτά που αισθανόμαστε καθρεπτίζονται από τις κινήσεις μας- ένα νεύμα του κεφαλιού ή ακόμα και τα σταυρωμένα χέρια «μιλούν» για εμάς χωρίς να πούμε απολύτως τίποτα. Η γλώσσα του σώματος ξεσκεπάζει το πως νιώθει κάποιος ή τι αισθάνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουμε ορισμένα σημάδια για να το καταλάβουμε.

Όταν ο συνομιλητής κλείνει τα μάτια του

Όταν ο συνομιλητής κλείνει τα μάτια του σημαίνει ότι προσπαθεί να «εξαφανίσει» όσα βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο και αυτό συμπεριλαμβάνει και εσάς. Δεν σημαίνει ότι νιώθει απειλή. Αντιθέτως, με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να δώσει ένα «τέλος» στη συζήτηση καθώς είτε έχει κουραστεί, είτε έχει βαρεθεί το θέμα.

Αφαιρεί ανύπαρκτα χνουδάκια από τα ρούχα του

Αυτή την κίνηση την έχουμε συναντήσει πολλές φορές ή την έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι. Και οι ειδικοί της γλώσσας του σώματος την ονομάζουν χειρονομία μετατόπισης. Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν συχνά για να δηλώσουν ότι δεν συμφωνούν με κάτι, παρόλα αυτά δεν θέλουν να το πουν. Μπορεί να μην εκφράζουν με λόγια την γνώμη τους, αλλά σίγουρα διαφωνούν.

Σταυρώνει τα χέρια 

Μία από τις πιο συχνές χειρονομίες είναι όταν σταυρώνουμε τα χέρια μας. Πολλοί θεωρούν αυτήν την κίνηση αμυντική και πράγματι τα σταυρωμένα χέρια μας βοηθούν να κρατήσουμε απόσταση από τους άλλους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι κάτι μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα ή έχουμε θυμώσει με κάποιον.

Παίζει με το παπούτσι 

Τα σταυρωμένα πόδια είναι μία από τις πιο σαγηνευτικές θέσεις που μπορεί να πάρει μια γυναίκα. Όταν, λοιπόν, παίζει με το παπούτσι της προσπαθεί ασυναίσθητα να τραβήξει τα βλέμματα στα πόδια της. Αυτή η στάση δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση, είναι χαλαρή και ήρεμη.

Επιδεικνύει το πρόσωπό του

Συνήθως αυτή η χειρονομία χρησιμοποιείται για την προσέλκυση ατόμων από το αντίθετο φύλο. Όταν κάποιος βάζει τα χέρια του σταυρωμένα κάτω από το πηγούνι, προσπαθεί να δείξει το πρόσωπό του. Είναι σαν να λέει «Αυτή είμαι. Μπορείς να με κοιτάξεις όσο θες!». Καλό είναι οι άντρες να θυμούνται αυτήν την στάση σώματος, έτσι ώστε να κάνουν το κατάλληλο κομπλιμέντο την σωστή στιγμή.

Γέρνει προς το μέρος μας

Όταν κάποιος βρίσκει ευχαρίστηση στην παρέα κάποιου άλλου, προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί του και συνήθως κλίνει προς τα εμπρός. Μπορεί όλο το σώμα να είναι ακίνητο, όμως, ασυνείδητα το κεφάλι κινείται προς τα εμπρός.

Κλίνει προς τα πίσω

Με αυτόν τον τρόπο ο συνομιλητής παίρνει την απόστασή του από εμάς. Μπορεί να κουράστηκε από την συζήτηση ή να μην νιώθει άνετα με την παρουσία μας.

Διορθώνει τα ρούχα του

Μπορεί να διορθώνει την γραβάτα ή το κασκόλ του και η ερμηνεία αυτής της κίνησης εξαρτάται από την εκάστοτε περίσταση. Αν για παράδειγμα ένας άντρας βρίσκεται δίπλα σε μια ελκυστική γυναίκα, τότε σημαίνει ότι του αρέσει. Ωστόσο, πιθανό είναι να μην νιώθει άνετα, να λέει ψέματα ή να θέλει να φύγει από τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε.

Καλύπτει το στόμα με το χέρι

Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά και καλύπταμε το στόμα με το χέρι μας, όταν δεν θέλαμε να πούμε κάτι; Αυτό μπορεί να μας συμβεί και στην ενήλικη ζωή! Χρησιμοποιώντας κάποιος τα δάχτυλα, την παλάμη ή ακόμα και την γροθιά του, προσπαθεί να εμποδίσει τον εαυτό του από το να πει αυτό που σκέφτεται. Μάλιστα, κάποιες φορές αυτή η κίνηση συνοδεύεται και από ένα ψεύτικο βήχα.

Δαγκώνει τον βραχίονα των γυαλιών του

Αν δείτε κάποιον να κάνει αυτή την κίνηση, τότε σημαίνει ότι είναι προβληματισμένος και χρειάζεται την υποστήριξή μας. Έχουν μια έντονη ανησυχία (ακόμα και αν δεν γνωρίζουν τον λόγο) και προσπαθούν να παρηγορηθούν όπως όταν θήλαζαν. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να συμβαίνει μόνο με τα γυαλιά. Αυτή η χειρονομία δείχνει το ίδιο ακόμα και αν κάποιος έχει στο στόμα του ένα τσιγάρο ή ένα στυλό.

Τρίβει το πηγούνι του

Αυτό το κάνουμε συνήθως όταν είναι να πάρουμε μια απόφαση. Όταν δείτε κάποιον να τρίβει το πηγούνι του και να κοιτάζει στο κενό, σημαίνει ότι έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή.

Και η χειραψία μας όμως αποκαλύπτει στοιχεία για το πως νιώθουμε και για το τι σκεφτόμαστε την δεδομένη στιγμή.

Χειραψία «γάντι»

Εάν κάνετε χειραψία με κάποιον και αυτός με το ελεύθερο χέρι του πιάσει τον καρπό σας, τότε σας δείχνει ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε άφοβα.

Χειραψία με την παλάμη πάνω

Αυτή η χειραψία μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους. Αν κάποιος από την αρχή τοποθετήσει την παλάμη του πάνω στο χέρι σας σημαίνει ότι σας συμπαθεί. Από την άλλη αν έχετε κρατήσει τη χειραψία για κάποιο χρονικό διάστημα και έπειτα κάνει αυτήν την κίνηση, τότε προσπαθεί να σας δείξει ποιος έχει το «πάνω χέρι»!

Χειραψία με την παλάμη προς τα κάτω

Η χειραψία με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω σημαίνει ένα πράγμα: το άτομο αυτό θέλει να σας βοηθήσει με όλη την καλή του διάθεση.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το brightside.me

https://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου